9 Şubat 2012 Perşembe

Kremalı Elma Tatlısı

Ben meyve tatlılarına bayılıyorum. Bu tarifi de kendim buldum ve denerseniz anlayacaksınız muazzam bir tatlı oluyor.
Çok hafif ve çok lezzetli, bir o kadar da kolay ve göz dolduran bir tatlı.
Özellikle misafirinize ikram edin. Emin olun böyle bir elma tatlısı yememişlerdir. Ben her defasında tam not aldım.:)

Malzemeler
4adet elma
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı su
1 adet lohusa şekeri(sadece renk versin diye kullanıyorum siz gıda boyası da kullanabilirsiniz hiçbirşey kullanmaya da bilirsiniz)
1 adet çubuk tarçın(1çay kaşığı toz tarçın da olur.)

İçini Doldurmak İçin
1 su bardağı dövülmüş fındık(biraz dişe gelecek)(artanıyla da tatlımızı süsleyeceğiz)

Kreması İçin
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Hepsini koyup karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
****Bu krema tarifini her türlü kek veya pastalarınızda da kullanabilirsiniz.çok hafif bir tarif.

Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı soyup ortalarını oyduktan sonra enlemesine ikiye kesip tenceremize yerleştiriyoruz.Suyu, şekeri, tarçını ve lohusa şekerini de ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşte elmalar yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
İsterseniz borcama isterseniz kuplara elmalarımızı koyuyoruz.
İçlerini birer tatlı kaşığı fındık ile dolduruyoruz. Elmalarımızın artan şerbetinden her bir elmanın üstüne birer kaşık gezdiriyoruz.
Kremamız piştikten bir iki dakika sonra her bir elmanın üzerini krema ile kapatıyoruz.
Artan fındıklarımızla üzerini süsleyip, soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz. :)
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum....


1 yorum:

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)