Eğer siz de benim gibi börekte kıymayı seviyorsanız bu tarif lezzete doyuracak sizleri. Pastane böreklerine benziyor ve çok pratik.
Malzemeler
6 adet yufka
İçi için:
1 adet büyük boy soğan
Yarım kg kıyma
4 adet orta boy rendelenmiş patates
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Yapılışı:
İç harcı ile başlıyoruz. Soğanı yarım çay bardağı yağda öldürüyoruz. Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Salçayı koyuyoruz.Rendelenmiş patateslerimizin suyunu iyice sıkıp harcımıza ekliyoruz.Suyu iyice çekinceye kadar kavuruyoruz.Tuzunu, biberini ekliyoruz. Ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Herbir yufkayı bir yemek kaşığı yağ ile yağlıyoruz.Yufkaları ikiye bölüp geniş tarafına harcımızı koyup gevşek olmadan rulo şeklinde sariyoruz ve tepsimizin ortasında başlayarak gül yapar gibi yerleştiriyoruz.(Herbir adımı fotoğrafladım:)) Tüm yufkaları bitirdikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişriyoruz.
Diğer tariflerim gibi bunu da mutlaka denemenizi öneririm. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)