7 Şubat 2012 Salı

Gelelli Kebabı

Malatya'nın yemeği olan bu kebabı ilk olarak Turan Baba'mlara yapmıştım ve çok beğenildi. Harika bir kebap.... Ve bunun üzerine bugün yemeğimin tekrarını yapıyorum ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
5adet közlenmiş patlıcan(ben fırına gönderiyorum közlemek için çok güzel közleniyor ve pratik oluyor.)
1kilo ufak doğranmış kuşbaşı et(kuzu sevmiyorsanız dana da kullanabilirsiniz)
2diş sarımsak
2- 3adet minik doğranmış domates
3-4 adet minik doğranmış sivri biber
1çorba kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağ
Tuz,karabiber,pul biber
Süslemek için domates,sivri biber

Yapılışı
Öncelikle közlenmiş patlıcanlarımızı soyuyoruz ve ince ince kıyıp tuz ile karıştırıp borcama yayalım ve bir kenara alalım.
Tencerede(eğer etiniz sert ise düdüklü tencerede) tereyağını eritip ezilmiş iki diş sarımsağı kavurup etimizi ekleyip pişiriyoruz.
Etler suyunu çekince önce sivri biberi sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip pişiriyoruz. Tuz ve baharatları ekliyoruz.
Etlerimiz lokum gibi yumuşacık olana kadar ister düdüklü tencerede ister normal tencerede pişiriyoruz.
Pişen etleri de borcama patlıcanların üzerine yayıyoruz. Ve az yağda çevirdiğimiz halka halka kestiğimiz domateslerle ve ikiye kestiğimiz biberlerle süsleyip orta ısınmıs 180-190 derece fırında 15-20dk kadar önce alimunyum folyo ile kapalı sonra da üzerini açıp pişiriyoruz.
İnanılmaz lezzetli bir kebap. Yanına da tereyağlı güzel bir pirinç pilavı. Muhteşem.... Benden size tavsiye. Afiyet olsun....





2 yorum:

  1. Çok Begendim Yemeklerin İşime Yaradı Emegine Sağlık Ben Songül Kurkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Umarim yiyenler de begenmislerdir.

      Sil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)