2 Şubat 2012 Perşembe

Kestaneli Pilav

Bayılırım kestane ile olan herşeye. Şekerine,çıtır çıtır kızarmış haline.... Eeee neden pilavımızı kestaneyle şenlendirmeyelim:)
Şu soğuk günlerde sokaklarda adım başı kestane kebap satılıyor.
Hadi alın onlardan da şu benim tarife başlayalım.

Malzemeler:
3su bardağı pirinç
2çorba kaşığı tereyağı
250gr kızarmış kestane
2su bardağı et suyu
2,5su bardağı su
1tutam ince kıyılmış dereotu
Tuz

Yapılışı:
Pirincimizi iyice yıkayıp kaynar suda 15dk kadar bekletiyoruz.
Tereyağını eritip süzülmüş pirinçleri tencerede zıplamaya başlayana kadar(kendi dilimce yazıyorum:)) uzun uzun kavuruyoruz.
Soyulmuş kestanelerimizi ekliyoruz. Tuzu, et suyunu ve suyu da koyup pilavımızı kısık ateşte pişiriyoruz. Ve piştikten sonra pilavi demlenmeye bırakıyoruz.
Servis etmeden hemen önce dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)