Dün canım arkadaşım Çağla "neden salata tarifi koymadin" diyince ablamın bu süper lezzetli ve sunumu çok şık tarifini paylaşmak istedim.
Ellerine sağlık Leyloşum.:)
Malzemeler:
4-5 adet kereviz
Yoğurt
Mayonez
1-2 diş Sarımsak
Bir avuç dövülmüş ceviz
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Tuz
Portakal
Yapılışı:
Kerevizleri soyup kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.Ve rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Pişirmeden yoğurdunu ve mayonezini ekliyoruz.
Yoğurt-mayonez oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4-5 kaşık mayonez yeterli olacaktir.
Cevizi, dereotunu, tuzu ve sarımsağı da ekleyip karıştırıyoruz.
Portakallari enlemesine ikiye kesiyoruz. İçlerini kabuğunu yırtmayacak şekilde çıkarıyoruz ve portakal kabuklarına kereviz salatamızdan doldurarak servis ediyoruz.
İnanılmaz pratik bir tarif ve gösterişli bir sunum. Ve çok sağlıklı en önemlisi de yağsız. :)
Üzerini ceviz veya dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)