2 Şubat 2012 Perşembe

Lokumlu Kurabiye (mutlaka deneyin)

Malzemeler:
125gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için sade lokum(çok büyükse ikiye kesin)
Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:
Tereyağını şöyle bir yoğurup yumurtayı kırıp tekrar yoğurun.
Yoğurdu, sıvıyağı ve pudra şekerini ekleyip yoğurun.
Unu azar azar yoğurarak ekleyin ve kabartma tozunu da un ile ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın ve ortasına lokumu koyup kapatın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
Yiyenlere çok değişik gelecek ve mutlaka tarifini isteyecekler. Şüpheniz olmasın. :)
İsterseniz içine renkli ama fındıksız lokumlardan da koyabilirsiniz.
Ben sizlere daha güzel fotoğraflar koymak adına bu kez renkli lokum kullandim.
Not: Dileyenler hamura birkac damla gülsuyu damlatıp içine de güllü lokum kullanabilirler. Tabi seviyorlarsa kii ben hiç sevmem:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)