2 Şubat 2012 Perşembe

Ankara Tava

Tam bir ziyafet yemeği....
Üstelik pilavi, sebzesi herşeyi içinde olduğu için yanına ekstra hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Bir cacık yapsanız yeter yani.:)
İlk denediğimde kuzu kol ile yapmıştım. Ancak daha sonra kemiksiz et olsun diye biftekle yaptım. Orjinal hali kuzu kol ile. Ama ben biftek ile yaptığımı daha çok sevdim.

Malzemeler:
750gr kuzu kol (kaç kişiyseniz o kadar parça alabilirsiniz)
**(biftek ile yapacaksanız da 750gr veya 1kg biftek yeterli olacaktır)
2adet soğan
3diş sarımsak
1çorba kaşıgı domates salçası
1çorba kaşıgı biber salçası
Tane karabiber
3adet defne yaprağı
Tereyağ,sıvıyağ
1paket arpa şehriye

Üzeri İçin:
4-5 adet sivri biber
2-3 adet domates

Yapılışı:
Kuzu kolumuzu veya bifteklerimi az tereyağı ile tavada kızatıyoruz. Ve düdüklü tencereye alıyoruz.
Aynı tavaya dörde kesilmiş soğanları, sarımsağı, defne yaprağını ve tane karabiberi koyup az yağda biraz çeviriyoruz.Salçayı da koyuyoruz ve sıcak su ilave ediyoruz.Bu karışımı da etlerin uzerine ekliyoruz. Ve düdüklüde etlerimiz lokum gibi olacak şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Etlerimiz pişerken arpa şehriyeyi tereyağ ve sıvıyağ karışımında rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriyeyi büyükçe bir borcama alıyoruz.
Pişen etlerimizi teker teker şehriyelerin üzerine yerleştiriyoruz. Düdüklüdeki suyu süzgeçten geçirerek borcama ekliyoruz. Su az gelirse sıcak su ekliyoruz.
Sivri biberleri ikiye, domatesleri de halka halka üçe veya dörde bölüp az yağda çeviriyoruz ve yemeğimizi süslüyoruz.
190-200 derece orta ısınmış fırında şehriyelerin suyu çekilip pişene kadar bekletiyoruz.
Sunumu da yemesi de çok keyifli....
Afiyet olsun.
(Fotoğrafta kuzu kol ile yaptığım ankara tava var. Biftekle yapinca biftek şehriyelerin üstünü tamamen kapatıyor. İki türlü de muhteşem oluyor.)




1 yorum:

  1. kuşum annemde yemeklerini çok beğendi yeni bir takipçin oldu ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)