15 Şubat 2012 Çarşamba

İncirli Ve Kremalı Islak Kek

Bu kez fotoğraf işini pek beceremedim. Çünkü son halini çekmek tam misafirlerime servis yapacağım sırada aklıma geldi ve pek hoş bir fotoğraf olmadı. Işığı da ayarlayamadım. Fotoları hiç fotoğraf olmamasından iyidir diyerekten ekledim. Ama tadı her zaman ki gibi muazzamdı:)
Keki İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
6 adet minik minik doğranmış incir(incirleri bir saat kadar suda bekletip sonra doğrayın.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin
1 tatlı kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı süt

Kreması İçin
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Ve en son 1 paket krem şanti
Tüm malzemelerimizi (şanti hariç) krema olacak şekilde pişirelim.
Ve biraz soğumasıni bekleyelim. Soğuduktan sonra bir paket toz krem şantiyi öylece kremamıza ekleyip mikserle çırpalım.
Yok böyle bir krema.... Parmaklarınızı yiyeceksiniz.

Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpalım. İncir, ceviz, tarçın ekleyip karıştıralım.
Un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip dikdörtgen büyük bir borcama dökelim. Kek hamurumuz katı olacaktır kaşık vs. ile borcama yayalım.Önceden ısıtılmış 165-170 derecede kekimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kek ılıdıktan sonra kahveli karışımımızla ıslatalım.
Üzerine kremamızı da yayıp soğumaya bırakalım.
Harika bir tatlı oluyor. Ve fark ettiyseniz yine yağ kullanmadım:) Çok hafif bir tarif.
Annemin bana "yağ düşmanı" dediği kadar da varım sanırım:)
Afiyet olsun!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)