1 Şubat 2012 Çarşamba

Ağlayan Pasta

Kek İçin Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Piştikten Sonra Keki Islatmak İçin:
1,5su bardağı süt

Üzeri İçin Malzemeler:
1 paket kremşanti 1su bardagi soguk süt ile çırpılacak
1 paket hazır çikolata sosu(hazır soslarda dr.oetker en guzeli bence)

Ben çikolata sosunu kendim yapiyorum ve çook daha iyi oluyor.
Çikolata Sosumun Tarifi
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata(2avuç kadar evinizde olan çikolatalardan da koyabilirsiniz.)
Hepsini birlikte tencere koyup iyice karistirarak pisirelim.


YAPILIŞI:
Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Yağlanmıs biraz derin bir borcama karışımımızı döküp 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim.Kek pişerken kabardıktan sonra biraz iniyor sakın paniklemeyin:) usulü böyle ki krem şantisine ve çikolatalı sosuna yer açılsın:)
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.

Kek ılıdıktan sonra 1,5 su bardağı süt ile ıslatalim.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Dolapta soğumaya bırakalım. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayalim bir kenarda soğumaya bırakalım.(Sos soğuduktan sonra katılaşırsa birkaç kaşık soğuk sut ekleyip karıştırın.)Daha sonra şantinin üzerine döküp buzdolabında soğuduktan sonra servis edelim.

Streç film ile kapatacaksanız sosa yapışmaması için birkaç kürdan dikin sonra sterçleyin:)

Yediğiniz en guzel ağlayan pasta olacagina eminim çünkü pek çok tarif denedim. Tam bir derleme oldu bu tarif:) çikolata sosunu hazir değil de kendiniz yaparsanız daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)