16 Nisan 2014 Çarşamba

Revani (Annemin Tarifi İle)

Revaniyi nerdeyse herkes bilir yapar ve sever diye düşünüyorum. Ben de yıllardır annemin tarifiyle yapıyorum. Sizinle de paylaşayım istedim.

Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3,5 kahve fincanı irmik
3,5 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
(arzu ederseniz hamura biraz ceviz içi de ekleyebilirsiniz)

Şerbeti İçin:
8 kahve fincanı toz şeker
9 kahve fincanı su
birkaç damla limon suyu

Süslemek İçin:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
-Öncelikle şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım. (Su ve şeker kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve kıvam alana kadar kaynatmaya devam edelim.)
-Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip normal kek hamuru kıvamını elde edelim. (Ben biraz da ceviz içi ekledim)
-Pişireceğimiz tepsi veya borcamı yağlayalım ve hamurumuzu dökelim.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim.
-Fırından çıkan kekimizi dilmleyelim ve sıcak kekimize soğumuş olan şerbetimizi dökelim.
-Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim.
Afiyetler olsun :)

2 yorum:

  1. Harika . Elinize sağlık. Bende yaptım. Nefis oldu.

    YanıtlaSil
  2. Gerçek tarif bu...Sağolun

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)