25 Nisan 2014 Cuma

Pratik Kanat Yemeği

 
Yine annemin bir tarifiyle karşınızdayım. Bir ara her hafta mutlaka bi kez yaptırırdım anneme bu kanatı. Dün akşam da aklıma geldi ve hemen yapıverdim. Tadı nefissss ve tüm malzemeler çiğden konduğu için inanılmaz pratik. Hazırlık aşaması 10 dakikanızı ya alır ya almaz. Sonra da kısık ateşe alın tencerenizi ve keyfinize bakın. Ben tavuğu pilavsız düşünemediğimden yanına pirinç pilavı yaptım. Ve de Can'ın ennn sevdiği çorbayı; yoğurtlu arpa şehriye çorbası. Üçünü yapmak 45 dakikamı bile almadı. İşten çıkınca böyle pratik menüler kesinlikle hayat kurtarıyor.

Malzemeler:
1 paket kanat
2 adet patates (parmak kalınlığında halka halka doğranmış olacak)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

Yapılışı:
-Salçaları,sarımsağı ve tüm baharatları ve birkaç kaşık suyu bir kapta karıştırın.
-Kanatları bu karışıma bulayıp teflon tencereye dizelim.
-Patatesleri de yine aynı karışıma bulayalım ve kanatların üzerine dizelim.
-Halka halka doğradığımız domatesleri ve jülyen doğranmış sivri biberleri de patateslerin üzerine dizelim.
-1 su bardağı suyu kalan salçalı karışımımız ile birlikte yemeğimizin üzerine dökelim ve tencereyi ocağa alalım.
-Yüksek ateşte kaynamaya başladığı an hemen altını en kısık ateşe getirelim ve kanatlar lokum gibi olana dek pişirelim.

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)