23 Nisan 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Beyti (Şişte Yufkalı Köfte)


Bu tarifle ilgili çok şey yazılabilir aslında ama resimler herşeyi anlatıyor. Tek diyeceğim şu ki ; offff ki ne offfff ;) Denemezseniz pişman olursunuz.

Malzemeler :
2 adet yufka
Yarım su bardağı su ve sıvıyağ karışımı
Köftesi İçin:
350gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta 
1yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 adet püre haline gelmiş kapya biber
Maydanoz (ince kıyılmış)
Kıvam alması için ekmek içi veya galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve sevdiğiniz baharatlar

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş domates
Tuz
1 çay bardağı su

-Tereyağda sarımsağı biraz çevirelim ve salçayı ekleyip kavuralım.
-Domatesi de ekleyip pişirelim. Su ve kararbiberi de ilave ettikten sonra suyu da ekleyip kaynatalım.

Yapılışı
-Öncelikle köftemizi yoğuralim ve biraz buzdolabında dinlendirelim.
-Bir yufkayı tezgaha yayalım ve su&sıvıyağ karışımımız ile biraz ıslatıp D harfi şeklinde yufkayi katlayalım.
-D harfinin uzun olan kısmına köfte karışımımızın yarısını resimdeki gibi elimizle uzunlamasına yayalım ve yufkayı sigara böreği sarar gibi sıkı bir şekilde rulo şeklinde saralım.
-Diğer yufkamıza da kalan köfte karışımımız ile aynı işlemleri uygulayalim.
-1,5 parmak kalınlığında dilimlediğimiz yufkali köftelerimizi şişlerimize dizelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. 
-Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında iki tarafınıda iyice pişirelim. (Bir yüzü pişince diğer tarıfını çevirmemiz gerekiyor)
-Üzerine sosumuzdan gezdirip yanında yoğurt ile servis edelim.

Afiyet Olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)