30 Nisan 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Muhteşem Cheesecake (İki Farklı Sos Tarifi İle)

ORMAN MEYVELİ CHEESECAKE

LİMONLU CHEESECAKE
Bu tarif benim için o kadar özel ve anlamlı ki. Çünkü bu tarif benim çocukluk hatta bebeklik arkadaşıma ait....

Eskiden oyuncaklarla yemekler pastalar yapardık, bıkmadan usanmadan saatlerce evcilik oynardık. Şimdi ise onun 3 yaşında dünyalar güzeli bir kızı var benim ise karnımda minicik bebek..... Ve bu defa birlikte mutfağa girip (en gerçek malzemelerle:) canım Burcu'mun tarifiyle muhteşem bir cheesecake yaptık.

O kadar çok cheesecake tarifi okumuştum ki daha öncesinde. Fakat yapılışını okuduğum her tarif beni korkuttu. Yok fırına su dolu bir kap konacakmış yok en ufak bir dikkatsizlikte çatlarmış falan filan.... Oysa Burcu neredeyse on dakikada herşeyi hazırlayıp fırına vermişti bile cheesecake'i.


Tabanı İçin :
-2 paket rondodan geçirilmiş burçak bisküvi
-2 çorba kaşığı eritilmiş tereğayı

Peynirli Kat İçin:
-400 gr labne peynir
-1 paket krema
-1 su bardağı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta (aşırı tepeleme olmayacak)
-2 çorba kaşığı un (aşırı tepeleme olmayacak)
-1 paket vanilya
-2 adet yumurta

Limonlu Sos İçin:
-50 gr tereyağı
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı limon suyu
-1 çay bardağı şeker
-Yarım limon kabuğu rendesi

****Tüm malzemeleri benmari usulü devamlı karıştırarak şeker iyice eriyene dek pişiriyoruz.

Orman Meyveli Sos İçin :
-1 paket Dr. Oetker orman meyveli sos
-1 paket Dr. Oetker böğürtlenli sos

****Orman meyveli sosu arkasında yazdığı şekilde pişirelim ve zaten hazır olan böğürtlenli sosu da bu sosa ekleyip karıştıralım.


Yapılışı:
-Öncelikle tabanı yapmaya başlıyoruz. Burçak bisküvi ile 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını güzelce karıştırıp kelepçeli kalıbımızın altına bastırarak ve iyice sıkıştırarak yayıyoruz.
-Daha sonra bir kaba labne, krema ve toz şekeri koyup bir çırpıcı ile (mikserle değil) şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
-Şeker eridikten sonra nişasta, un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
-En son 2 yumurtayı ekliyoruz ve yumurtalar karışımla homojenize olur olmaz çırpmayı bırakıyoruz. Tek püf noktası bu yani yumurtayı ekledikten sonra az çırpmak. Yumurta çok çırpılırsa sonuç pek de hoş olmuyormuş. (Not: Limonlu yapacaksanız bu peynirli karışıma da limon kabuğu rendesi ekleyin)
-Hazırlamış olduğumuz bu kremayı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. (kremanın ortası oynamayacak) (pişirme süresi fırından fırına değişebilir)
-Pişer pişmez fırından alalım çünkü fazla pişirirsek peynirli katman çatlayacaktır.
-Kekimizi buzdolabında iyice soğuttuktan sonra üzerine damak zevkinize göre sosundan dökelim. Sosu asla kekimiz soğumadan dökmeyelim. Ve cheesecakeimizide soğumadan kalıbından çıkarmayalım.
-Arzu ettiğimiz şekilde süsleyelim. Biz ev halkının acelesi nedeniyle hiçbir süsleme yapamadık maalesef. :)

İşte hepsi bu kadar. Sıradan bir kek tarifinden bile pratik geldi bana.
Afiyet olsun.







4 yorum:

  1. Kesinlikle denenecek:) bayıldım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de benim kadar beğenirsiniz. Çok sevgiler.

      Sil
  2. Ezgii igde seni göremiyorum sanırım engellendim ama buna sebep ne olaki merak ettim . Bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu şimdi öğrendim çok sevindim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah sevgiler zuhal .

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)