8 Kasım 2012 Perşembe

Ev Yapımı İnegöl Köfte


Bu tarifi internette gezinirken bulmuştum.Çok kolay bir tarif. Tek dikkat edilecek husus bir gün önceden yapılıp ertesi gün yeniyor olması.
Ben yanına domatesli pirinç pilavı yaptım. Fakat inegöl köftenin yanına en çok yaşına şey kesinlikle acı sos bence.
Biz çok seviyoruz inegöl köfteyi. Hep dondurulmuşunu alırdım. Onların içinde de ne olduğu bile belli değil inanın. Mis gibi ev yapımı duruken dondurulmuş inegöl bitti artık.


Malzemeler:
500 gr kıyma
1/2 su bardağı ince çekilmiş ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı su
1 adet rendelenmiş soğan (ben suyunu elimle biraz sıkıp döktüm)
1 paket karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
*Kıyma,ekmek içi,tuz ve suyu yaklaşık on dakika yoğurup buzdolabına koyuyoruz. Ve bir gece bekletiyoruz.
*Sabah ise limon suyu ile karbonatı köpürtüp kıymaya ekliyoruz. Rendelenmiş soğanı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. İnegöl köfte şekli verip pişireceğimiz zamana kadar tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
*Yağsız teflon tavada köftelerimizi iyice pişiriyoruz. (Ben tarife sadık kalmayıp tereyağı ekleyip pişirdim fakat bir dahaki sefere yağsız tavada pişiricem. )

Dikkat! :) Köfteleri çok küçük yapmayın. Çünkü pişerken zaten küçülüyorlar.

Not: Ben soğan ve karbonatla limonu köpürtüp eklemeyi ancak işten çıkınca yapabildim ve bir saat kadar bekletebildim buzdolabında. Ve yine de sonuç harikaydı.
Afiyet Olsun....
                       

4 yorum:

  1. Bu köfteler harika oluyor gerçekten, kokusunu alınca Toprak'ın ağzı sulanıyor anneeeeeeeeee, inegöl köfte mi yaptın:)))))

    Şiddetle tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Toprak'ın favorisi olduğunu duyunca yapmaya karar verdim. Nazlı oğluşun beğendiyse biz de kesin beğeniriz dedim :)Toprak'cım ağzının tadını biliyor vallahi. :)

      Sil
  2. Burada bu kadar övgü ile bahsedince çok merak ettim açıkçası. Ama bu kadar az malzemeyle ne kadar lezzet sağlanabilir diye kafamda soru işareti vardı. Dün akşam nihayet pişirdim ve sonuç tek kelimeyle muhteşem. Yok böyle bir lezzet. Eşim de bayıldı. Bundan sonra sık sık yapacakmışım.
    Teşekkürler Ezgicim:)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim sevindim beğendiğine ayşegül ablacım. Çok da kolay üstelik. Tam bizlik yani iş çıkışı pratik bir tarif. :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)