9 Kasım 2012 Cuma

Domatesli Pirinç Pilavı

Domatesli pirinç pilavı benim en sevdiklerimden biri. Yapılışı da çok kolay. Normal pilavdan tek farkı kavururken domates ekliyorsunuz.

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3-4 adet rendelenmiş domates (Minik minik de doğrayabilirsiniz)
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak (bıçağın sırtıyla ezilecek)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Yapılışı
*Pirinçlerimizi iyice yıkayıp süzüyoruz ve üzerine kaynamış su ve tuz koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.
*Tereyağını eritip sarımsağı yağda biraz çeviriyoruz ve kokusunu verdikten sonra sarımsağı atıyoruz.
*Pirinçlerimizi süzüp tereyağında ortaları şeffaflaşana kadar iyice kavuruyoruz. Tuzu da pirinçleri kavururken ekliyoruz ki pirinçler kırılmasınlar.
*İyice kavurduğumuz pirinçlere zeytinyağını da ekliyoruz. Domatesleri,şekeri ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
*Daha sonra sıcak suyumuzu verip, kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
*Pilavımız göz göz oldktan sonra altını kapatıp üzerine bir havlu veya peçete koyup demlenmeye bırakıyoruz.
*Dereotu veya maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

Not: Ben biraz da Tuzot'un klasik çeşnisinden ekledim. Çok yakışıyor. Tavsiye ederim.
Afiyet Olsun....
                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)