9 Kasım 2012 Cuma

Domatesli Pirinç Pilavı

                                     
İnegöl köftenin yanına yaptığım domatesli pilav tarifim sorulunca ben de bloga eklemeye karar verdim. Pilavları hep sebzeli veya et sulu vs olduğunda daha çok sevmişimdir. O nedenle domatesli pirinç pilavı da benim en sevdiklerimden biri. Yapılışı da çok kolay. Normal pilavdan tek farkı kavururken domates ekliyorsunuz. Tabi el lezzetini eklemeyi de unutmayın. :)

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3-4 adet rendelenmiş domates (Minik minik de doğrayabilirsiniz)
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak (bıçağın sırtıyla ezilecek)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Yapılışı
*Pirinçlerimizi iyice yıkayıp süzüyoruz ve üzerine kaynamış su ve tuz koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.
*Tereyağını eritip sarımsağı yağda biraz çeviriyoruz ve kokusunu verdikten sonra sarımsağı atıyoruz.
*Pirinçlerimizi süzüp tereyağında ortaları şeffaflaşana kadar iyice kavuruyoruz. Tuzu da pirinçleri kavururken ekliyoruz ki pirinçler kırılmasınlar.
*İyice kavurduğumuz pirinçlere zeytinyağını da ekliyoruz. Domatesleri,şekeri ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
*Daha sonra sıcak suyumuzu verip, kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
*Pilavımız göz göz oldktan sonra altını kapatıp üzerine bir havlu veya peçete koyup demlenmeye bırakıyoruz.
*Dereotu veya maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

Not: Ben biraz da Tuzot'un klasik çeşnisinden ekledim. Çok yakışıyor. Tavsiye ederim.
Afiyet Olsun....
                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)