Sahurda yufkaları elime aldım ve tam 10 dakika sonra börekleri sarmıştım bile. Üstelik fırına vermeden önce dinlenmesi falan da gerekmiyor. Yani fırınınızı çalıştırın, o ısınana kadar siz çoktaaaan böreği sararsınız.
Malzemeler
·3 adet yufka
Harcı için:
·2 adet yumurta (birinin sarısını böreklerin üzerine sürmek için ayırın)
·3 çorba kaşığı yoğurt
·4 çorba kaşığı sıvıyağ veya erimiş tereyağ (ben sıvıyağ kullandım.)
İç malzemesi
·Peynir ve maydanoz
(Dilerseniz patatesli,ıspanaklı,kıymalı,sosisli vs. yapabilirsiniz.)
Üzeri için
·Yumurta sarısı ve susam
Yapılışı
~Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp harç malzemelerini güzelce çırpın.
~Yufkalardan ilk katı serip hazırladığınız harcı yayın. İkinci yufkayıda onun üzerine serin ve yine harç yayıp üçüncü kat yufkayı serin. Kalan harcı da üçüncü ve son katın üzerine yayın.
~Pınar abla 12'ye kesip yapıyormuş ama ben kolay olsun diye 8'e kestim :) Her bir dilime iç malzemenizi koyup sıkı olmayacak şekilde sarın.
~Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Tek birtane bile artmadı sıcak sıcak yedik bitirdik biz hepsini :) Eğer pratik ve lezzetli ve yumuşacık bir tarif arıyorsanız mutlaka ama mutlaka siz de deneyin.
Afiyet Olsun....
Published with Blogger-droid v2.0.6
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)