12 Ağustos 2012 Pazar

Tavuk Göğsü



Pastanelerde yediğimiz kaşığımız daldırınca uzayan mükemmel kıvamıyla orjinal tavuk göğsü tarifi:

Malzemeler
·3 çorba kaşığı tereyağ veya yarım paket margarin
·2 kahve fincanı un
·1 litre süt
·4 kahve fincanı toz şeker
Üzerini Süslemek İçin
·Rondodan geçirilmiş halley (müthiş yakışıyor)
·Dilerseniz fındık,ceviz vs. ile de süsleyebilirsiniz.
Yapılışı
~Yağı eritip unu ekliyoruz ve hafif sararıp kokusu çıkana kadar kavurun.
~Yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırarak sütü ilave edin.
~Şekerini de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
~Ocaktan alıp mikserle yaklaşık 20-25dk çırpın. İşin püf noktası çırpmakta. Ne kadar çok çırparsanız o kadar orjinal bir tavuk göğsünüz olur.
~Kaselere veya kuplara koyun ve soğuduktan  sonra üzerlerini süsleyin(kakaolu bisküviyi veya kakaolu luppoyu rondolayıp süsleyebilirsiniz çok yakışıyor.)  ve dolaba koyun.
~İyice soğuyunca servis edebilirsiniz.
Sütlü tatlıların baş tacı olarak menüme ekliyorum. Denemezseniz bu lezzeti kaçırırsınız.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)