11 Ağustos 2012 Cumartesi

Kemalpaşa Tatlısı



Çok kolay, çok şık ve çok leziz.

Malzemeler
4,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 paket kemalpaşa
Kaymak
Ceviz

Yapılışı
~Su ve şekeri tencereye koyup eritiyoruz ve kaynamaya başladığı anda kemalpaşaları da içine atıp tahta kaşıkla ara ara çevirerek 5 dakika pişiriyoruz.(kemalpaşaları dağıtmamaya ve kırmamaya dikkat ediyoruz.)
~Sonra ocağın altını en kısığa getirip  tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 15-20 dakika da öyle pişiriyoruz.
~Ocaktan alıp hiç tencereden çıkarmadan ılımaya bırakıyoruz.
~Teker teker kemalpaşaları dağıtmadan servis tabağına alıp kalan şerbetini de yayıyoruz.
~Tatlımız dışarda soğuduktan sonra üzerlerine çay kaşığıyla kaymak koyup sonra da cevizleri yerleştiriyoruz. Dilerseniz tahinle süsleyerek servis edebilirsiniz. Tahinlisi de çok beğenildi çünkü.

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi inanılmaz cezbedici bir sunumu var. Tadı ise harika. Kesinlikle denemenizi önerim.
Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)