11 Ocak 2015 Pazar

Üç Renk Biberli ve Mantarlı Et Sote


Rengarenk nefis bir yemek oldu. Ben yağını da hep az koyduğum için yemeklerime; etinden ziyade sebzesi bol hafif bir et sote oldu. Yanına da şehriyeli pirinç pilavı.... İşte size dolu dolu bir akşam yemeği....


3kişi için:

350gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti (etiniz sertse önce düdüklüde yumuşacık olana dek pişirin)
1paket mantar
1adet sarı biber
1adet kırmızı biber
3-4adet yeşil biber
2-3diş sarımsak
2adet domates
1tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, Karabiber
2yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım)

Yapılışı
*Öncelikle tavamızı iyice ısıtalım.Yağımızı ve etimizi koyup etin suyu tamamen çekilene dek kavuralım.
*Kavrulan etlerin üzerine iri iri doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
*Biberler de kavrulunca yine iri iri doğramış olduğumuz mantarlarımızı ve ince kıydığımız sarımsaklarımızı ilave edelim. Mantarlar suyunu çekene dek pişirelim.
*Domates salçamızı ekleyip biraz kavurduktan sonra domateslerimizi,tuz ve karabiberi de ilave edelim ve güzelce pişirelim.


Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)