Rengarenk nefis bir yemek oldu. Ben yağını da hep az koyduğum için yemeklerime; etinden ziyade sebzesi bol hafif bir et sote oldu. Yanına da şehriyeli pirinç pilavı.... İşte size dolu dolu bir akşam yemeği....
3kişi için:
350gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti (etiniz sertse önce düdüklüde yumuşacık olana dek pişirin)
1paket mantar
1adet sarı biber
1adet kırmızı biber
3-4adet yeşil biber
2-3diş sarımsak
2adet domates
1tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, Karabiber
2yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım)
Yapılışı
*Öncelikle tavamızı iyice ısıtalım.Yağımızı ve etimizi koyup etin suyu tamamen çekilene dek kavuralım.
*Kavrulan etlerin üzerine iri iri doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
*Biberler de kavrulunca yine iri iri doğramış olduğumuz mantarlarımızı ve ince kıydığımız sarımsaklarımızı ilave edelim. Mantarlar suyunu çekene dek pişirelim.
*Domates salçamızı ekleyip biraz kavurduktan sonra domateslerimizi,tuz ve karabiberi de ilave edelim ve güzelce pişirelim.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)