12 Ocak 2015 Pazartesi

Ali Paşa Pilavı


Aslında bildiğimiz pilav ve bildiğimiz köfte.Ama bu şekilde birleştirince daha bir lezzetli ve farklı  oldu sanki.  Uzun lafın kısası pilav köfte yapacağınız birgün bu tarifimle yapın derim. Biz çok beğendik.

Pilav İçin Malzemeler:
2su bardağı pirinç
3su bardağı su
1kavanoz konserve garnitür (Vallahi ben bebekle uğraşırken bir yandan da garnitür hazırlayamadım. Siz dilerseniz kendiniz de haşlayabilirsiniz.)
2yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Köftesi İçin:
400gr kıyma
1adet rendelenmiş soğan
1yumurta
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sıvıyağ (Köfteleri kızartmak için)

Domates Sosu İçin:
3adet rendelenmiş büyük domates
1tatlı kaşığı biber salçası
1adet küp şeker
2diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

Yapılışı:
-Öncelikle pirincimizi iyice yıkayıp üzerine sıcak su dökelim ve bir kenarda bekletelim.
-Köftemizi yoğuralım ve biraz bozdolabında dinlendikten sonra sulu köfteden birazcık iri olacak şekil minik minik yuvarlayalım.
Az sıvıyağda her tarafı kızarana dek pişirelim.
-Köfteler dolapta dinlenirken domates sosumuzu yapalım. Zeytinyağında sarımsaklarımızı şöyle bir çevirelim ve biber salçasını ekleyelim. Ardından domates, küp şeker ve tuzumuzu da ilave edip domatesler suyunu çekene dek pişirelim.
-Kızarttığımız köftelerimizi pişen domates sosumuzun içine alalım ve birkaç dakika birlikte pişirip altını kapatalım.
-Pirincimizi süzelim ve tuzunu da ekleyip  tereyağında güzelce kavuralım. Suyumuzu ilave edip garnitürümüzü de koyalım ve pilavımızı pişirelim. Piştikten sonra üzerine havlu peçetemizi kapatıp demlenmeye bırakalım.
-Ve sunum aşaması :) Herhangi bir kek kalıbına (ben kalpli kek kalıbı kullandım) pilavımızı koyalım ve servis edeceğimiz tabağımıza çevirelim. Üzerini soslu köftemizle süsleyelim. Son dokunuşu da ince kıyılmış maydanozla süsleyerek verelim.
Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)