21 Ocak 2015 Çarşamba

Hamburger Ekmeği



Efsane bir tarifle karşınızdayım sevgili takipçilerim. Hem de ne efsane. Bu tarifi kara kaplı defterinize yazın ve nesilden nesile aktarın. O derece iddialıyım yani. :) Markette birgün hamburger ekmeği kalmadığını görünce kendim yapmaya karar verdim ve sonuçta herkesten ama herkesten yıldızlı tam not alan bu tarifim çıktı ortaya.

Malzemeler:
2su bardağı ılık su
3/4paket yaş maya
2tatlı kaşığı tuz
2tatlı kaşığı toz şeker
4yemek kaşığı sıvıyağ
Un

Yapılışı
-Maya, su ve toz şekerı karıştıralım. Sıvıyağ ve tuzu da ekleyelim.
-Ele yapışan yumuşacık bir hamur kıvamına gelene dek unumuzu azar azar ekleyelim. (Maalesef ölçemedim ama 5-6bardak kesin un alıyor. Fazlası var ama eksiği yok :)))
-Hamurumuzu üzerini örtelim ve mayalanmaya bırakalım.
-Mayalanan hamurumuzu avucumuza sıvıyağ alıp resimdeki gibi orta boy portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım.(Hamur ele yapıştığından yağ kullanmadan beze yapamazsınız.) Benim hamurumdan 9 beze çıktı. Ve bu bezeleri de tekrar bir süre tepside mayalanmaya bırakalım.

-İyice büyüyen ekmeklerimizin yumurta sürer gibi su sürelim ve susamla süsleyelim.
-Önceden ısıtılmış 180derece fırında pişirelim. Çok çabuk pişiyor. Üzerimde yumurta sarısı olmadığından nar gibi kızarmasını beklemeyin. Fotoğraftaki gibi pişmesi lazım.
Geri dönüşlerinizi merakla bekliyorum. Afiyetler olsun....

1 yorum:

  1. Sitenizi ilgiyle takip ediyoruz ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz ve sitemize desteklerinizi bekliyoruz. Sinax Sineklik Sistemleri http://www.sinax.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)