13 Temmuz 2012 Cuma

Zeytinyağlı Patlıcan Silkme

Tam 15 dakikanızı alacak harika bir tarifim var.Harika bir yaz yemeği. İsterseniz sadece garnitür olarak da tercih edebilirsiniz.

Malzemeler
1 kg alacalı soyulup küp küp doğranmış patlıcan (küp şekerin iki kati büyüklüğünde olacak)
1 büyük soğan (yemeklikten birazcık iri doğranacak)
5-6 diş doğranmış sarımsak
4-5 adet sivri biber (çekirdeklerini çıkarıp doğrayın)
5-6 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Bir adet küp şeker
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı
•Ben yayvan olsun diye teflon pilav tenceresi kullandım.
•Sırasıyla önce patlıcanları, sonra soğan ve sarımsakları, onun üzerine de biberleri yayıyoruz.
En üste domatesleri ekliyoruz. Tamamen üzerini örtmesi lazım.
Yarım çay bardağı suyun içinde salçayı ve şekeri eritip yemeğimize ekliyoruz.
Tuzunu da ilave edip zeytinyağını gezdiriyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte ocağa alıyorz.
Kaynamaya başlayınca hiç kapağını açmadan ocağın altını kısıyoruz ve ara ara tencerenin kulplarından tutup silkeliyoruz.
İşin püf noktası kapağını açmamak ve kaşık değdirmemek.
Sadece ara ara silkeliyoruz.
Yaklaşık yarım saat bu şekilde pişirin ve sonra kapağını açıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.

Bir gece dolapta bekleyince daha da lezzetli oluyor.
Yanına et kizartip bir de yoğurtla servis ettiniz mi süper bir yaz menüsü bence.
Ben ilk kez yaptim bu yemeği ve harika oldu. Çok hafif ve hepsi çiğden tencere girdiği için çok kolay hiç vakit almıyor.
Mutlaka deneyin derim.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)