Masamında resmini çekecektim fakat aklıma geldiğinde çoktaaaan oruçlarımızı açmıştık.
Birdahaki sefere artık :)
Malzemeler
·1 kilo kuşbaşından biraz küçük doğranmış kuzu eti veya dana kuşkuyruğu
·1 yemek kaşığı domates salçası
·1 yemek kaşığı biber salçası
·3-4 yemek kaşığı süt
·100 gr kuyruk yağı
·1 yemek kaşığı tereyağ
·5-6 adet sivri biber
·1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış)
·5 diş iri doğranmış sarımsak
·7-8 adet soyulmuş ve minik doğranmış domates
Yapılışı
~Öncelikle etinizi süt ve salçalarla marine edip buzdolabında biraz dinlenmeye bırakın.
~Bu sırada da domates,biber,patlıcan ve sarımsakları hazırlayın.
~Teflon bir tava veya tencerede kuyruk yağını eritin ve tortularını atın.Tereyağını da ekleyin.
~Eti koyup suyunu çekene kadar kavurun.
~Sivri biberi ve sarımsakları da ekleyip pişirin.
~Patlıcanları ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın.
~Suyunu çekip, patlıcanlarda biraz pişince teflon tenceredeki yemeğinizi artık saca almanızın vaktidir.
~Saca güzelce yaydığınız yemeğin üzerine doğranmış domatesleri de yayıp ocağa alın.
~Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 45dk pişirin.
Sacı masaya getirip kapağını kaldırdığınız zaman kendinizle gurur duyacaksınız :)
Afiyet Olsun....
( Domatesler henüz pişmeden Önce)
Published with Blogger-droid v2.0.6
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil