31 Temmuz 2012 Salı

Zeytinyağlı Kabak Sefası

Dün iftardaki misafirlerime zeytinyağlı ne yapsam ki diye düşünürken barbunya, yeşil fasülye, dolma vs.. . Bunlardan sıkıldığımı farkettim. Ve aklıma ablamın da annemin de ara ara yaptığı benim de bayıla bayıla yediğim bu tarif geldi.
Tarifteki tüm malzemeler çiğden tencereye koyulduğu için yapılışı çok kolay ve kısa sürede hazırlanıyor.
Sunumu çok baştan çıkarıcı, tadıysa sunumundan bile çok daha müthiş.
İnanın masanızın havasını değiştirecek.

Malzemeler
·2 adet kabak
·1 çay bardağı pirinç (ajda bardağıyla)
·1 adet yarım ay şeklinde ince ince doğranmış kuru soğan
·4 adet rendelenmiş domates
·1 tatlı kaşığı domates salçası
·Zeytinyağı
·2 çorba kaşığı limon suyu
·1,5 su bardağı su
·Bolca doğranmış dereotu
·1 çay kaşığı yenibahar
·1 çay kaşığı pul biber
.Tuz

Yapılışı
~Öncelikle fotoğraftaki gibi kabakları soyup diklemesine ikiye bölüyoruz ve içlerini biraz oyup teflon bir pilav tenceresine alıyoruz.
~Yıkadığımız pirinçleri yenibahar, tuz, dereotu ve zeytinyağı ile harmanlayıp kabakların içine paylaştırıyoruz.
~Doğradığımız soğanları da pirinçlerin üzerine yayıyoruz.
~Rendelediğimiz domatesleri kabakların üzerini örtecek şekilde koyuyoruz.
~Domateslerin üzerine tekrar dereotu serpiştiriyoruz. Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve 1,5 su bardağı suyumuzu da ilave edip ocağa alıyoruz.
~Kaynamaya başladıktan sonra altını en kısığa getiriyoruz.
~Ara ara kapağını açıp tenceredeki suyu kaşıkla alarak kabakların üzerine yayıyoruz.
~Eğer suyu az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz.
~Kabaklar lokum gibi olup, pirinçler de iyice pişince ocaktan alıyoruz. Ve dolapta soğuduktan sonra tekrar dereotuyla süsleyip servis ediyoruz.

Şiddetle tavsiye ediyorum. Denemezseniz çok şey kaçırırsınız vallahi!!!! :)
Afiyet Olsun....




Published with Blogger-droid v2.0.6

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)