31 Temmuz 2012 Salı

Sac Kebabı

Annem Karadeniz`den dövme bakır sac almıştı bana. Bir türlü kullanmak fırsat olmamıştı. Dün kayınvalidemler iftarda misafirimdi ve onlara sac yapmaya karar verdim. Bu zamana kadar neden hiç yapmadığıma da pişman oldum açıkçası. İnan sacı meşhur olan lokantalardaki saclardan daha lezzetli olmuştu.
Masamında resmini çekecektim fakat aklıma geldiğinde çoktaaaan oruçlarımızı açmıştık.
Birdahaki sefere artık :)

Malzemeler

·1 kilo kuşbaşından biraz küçük doğranmış kuzu eti veya dana kuşkuyruğu
·1 yemek kaşığı domates salçası
·1 yemek kaşığı biber salçası
·3-4 yemek kaşığı süt
·100 gr kuyruk yağı
·1 yemek kaşığı tereyağ
·5-6 adet sivri biber
·1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış)
·5 diş iri doğranmış sarımsak
·7-8 adet soyulmuş ve minik doğranmış domates

Yapılışı

~Öncelikle etinizi süt ve salçalarla marine edip buzdolabında biraz dinlenmeye bırakın.
~Bu sırada da domates,biber,patlıcan ve sarımsakları hazırlayın.
~Teflon bir tava veya tencerede kuyruk yağını eritin ve tortularını atın.Tereyağını da ekleyin.
~Eti koyup suyunu çekene kadar kavurun.
~Sivri biberi ve sarımsakları da ekleyip pişirin.
~Patlıcanları ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın.
~Suyunu çekip, patlıcanlarda biraz pişince teflon tenceredeki yemeğinizi artık saca almanızın vaktidir.
~Saca güzelce yaydığınız yemeğin üzerine doğranmış domatesleri de yayıp ocağa alın.
~Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 45dk pişirin.

Sacı masaya getirip kapağını kaldırdığınız zaman kendinizle gurur duyacaksınız :)
Afiyet Olsun....

                                                   ( Domatesler henüz pişmeden Önce)




****Not: Madem sac kebabı neden önce teflonda pişirdin diye soranlar için: Aşcı Serkan Usta'dan aldım tarifi ve hepsini sacda pişirirsem yakmaktan başka birşeye yaramayacağını söyledi. Kesinlikle katılıyorum :)
Published with Blogger-droid v2.0.6

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)