11 Nisan 2012 Çarşamba

PRENSES LOKUMU

Malzemeleri çok az ve evde devamlı bulunan seyler.
O kadar hafif ve lezzetli oldu ki yarısından çoğunu daha yaparken bitirdim zaten. :) Tek püf noktası  şekil vermek. Koyu kıvamlı bir kremaya şekil verdiğinizi düşünün. Bu nedenle dolapta bekletmeden şekil vermeyin.

MALZEMELER:

2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Bulamak icin hindistan cevizi

YAPILIŞI:
  • Tencereye tereyağını koyup eridikten hemen sonra unu ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım.
  • Toz şekeri de ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Sütü ve vanilyayı ilave edip koyulaşana kadar pişirelim. (mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.)
  • Kıvamı helva gibi katı olacak. Pişirdiğimiz karışımı biraz ılıyınca buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletelim.
  • Elimizle veya iki kaşık yardımıyla yuvarlanacak kıvama geldiğinde karışımdan parçalar kopartıp şekil verelim. 
  • Bir tabağa  hindistan cevizini koyalım ve kopardığımız parçaları hindistan cevizine bulayıp elimizle şekillerini düzeltip servis kağıtlarına veya servis tabağına koyalım. Buzdolabına koyup iyice soğuktan sonra servis edelim.  

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)