16 Nisan 2012 Pazartesi

Mini Pastalar

Evde yaptığınıza inanamayacaklar. Menünüzün yıldızı olacağından şüpheniz olmasın. Tek porsiyonluk sunumu, görüntüsü, tadı.... Hepsi harika.
Keki yumuşacık ağzınızda eriyor.
Kreması inanılmaz kolay ve çok güzel.
Yine Merve Abla'mın süper bir tarifini paylaşıyorum sizlerle. Aşmış bu kız kendini vallahi. Müthiş....

Pandispanyası İçin:
•5 adet yumurta
•1 su bardağı şeker
​•1,5 su bardağı un
•​Vanilya,
•Kabartma tozu

Kreması:
•1 paket kremole
•1 paket kremşanti
•2,5 su bardağı süt
Tüm malzemeler beraber pürüzsüz olana kadar çırpılır.

Bulamak için:Hindistan Cevizi

Üzeri İçin:
Muz ,kivi, fındıklı draje
(arasına da muz koyuyoruz)

Yapılışı:
•ilk olarak şeker ve yumurtalar köpük olana dek çırpılır ardından diğer malzemeler eklenir. Malzemeler yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine  dökerek 180 derecede üzeri pembeleşinceye dek kızartılır
•Pandispanya fırından çıkınca bardakla veya kalıpla kesilerek şekil verilir.
•Küçük kekler süte batırılıp çıkarılır, aralarına krema ve arzuya göre meyve parçaları eklenir.
•iki kat kek krema ile kaplanır.
•Kekin ortasına bir kürdan saplanarak, hindistan cevizi içinde tekerlek gibi yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.
•Son olarak üzeri arzuya göre (meyve parçaları, çikolata parçaları veya glazür ile) süslenerek servise sunulur. Tercihim servis etmeden önce iki saat pastayı dinlendirmektir.

Afiyet Olsun....

2 yorum:

  1. Umarım blogun sayesinde yemek yapmayı öğrenirim, bu tarifi denicem çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. senin blogunda bu pasta kadar tatli olmus:)tesekkurler tugce. http://itsmequeent.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)