16 Nisan 2012 Pazartesi

Kolay Ispanaklı Börek

Çok pratik, çok lezzetli. Şipşak bir tarif arıyorsanız buyrun şekerler....

* 1 paket milföy hamuru(10'lu)
* 1 bağ ıspanak
* 1 orta boy soğan
* sıvı yağ
* 1 yumurta

İlk olarak tencerede sıvı yağ ve küp küp doranmış kuru soğan, soğanlar pembeleşinceye kadar çevirilir. Daha sonra ince ince kıyılmış ıspanak da üzerine eklenerek, ıspanak suyunu çekene dek kavurulur son olarak arzuya göre baharat eklenir.
İki milföy hamuru üst üste konulur ve merdane yardımıyla yufka kalınlığında açılır. Açılan hamurun bir başına bir miktar harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır.Elde edilen rulo eşit parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 10-15 dakika kadar ısıtılmış 200 derce fırında pişirilir.
Not: iç harcı sucuklu,peynirli,kıymalı hazırlanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)