Bi itirafta bulunayım sosa ve hindistan cevizine bulama kısımları birazcık uğraştırıcı ama bence kesinlikle bu tat için değer.
Keki İçin Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardagı sıvı yağ
2,5-3 su bardağı un(ben sinangil kekunlarından kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin:
4su bardağı süt
4kaşık nişasta
4kaşık kakao
12kaşık şeker
Tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim.Sonra ılımaya bırakalım. Eğer soğuyunca katılaşırsa biraz süt ekleyip karıştırmanız yeterli olacaktır.
Bulamak İçin:
1-2 su bardağı kadar hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpük olana dek çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ilave edelim. Biraz çırpalım.
Un, kabartma tozu, ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. (kontrol etmeden çıkarmayın fırından tabi:) )
Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz
•Kekimizi dilimliyoruz.
•İpeksi bir kıvamı olan kremamiza buluyoruz.
•Sonra hindistan cevizi doldurduğumuz tabağa koyup hindistan cevizime buluyoruz ve borcama alıyoruz.
•Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Çikolata sosunun lezzeti ve kıvamı bir harika.
Kalpli kalıplarımı bulunca birkaç tane de böyle denedim.
Bu kalpler de kocacığım için.... :)
Çok lezzetli gözüküyor:) Blogunu yeni keşfettim, çok lezzetli tarifler bekliyorummm:)
YanıtlaSilBenim blogumu da takibe alırsan sevinirim, sevgiler
http://itsmequeent.blogspot.com/
tugcenin blogu da cok keyifli. bakmanizi tavsiye ediyorum....
Silgerçekten lokum gibi ,yerken dişlerinizin kekin içine gömülmesi ve o muhteşem lezzet....kesinlikle denenmeli..ellerine sağlık prenses:)))
YanıtlaSilbasakcim cok tesekkur ederim guzel yorumlarina. senin zevkin benim icin onemli biliyorsun!!!
YanıtlaSil