31 Temmuz 2012 Salı

Zeytinyağlı Kabak Sefası

Dün iftardaki misafirlerime zeytinyağlı ne yapsam ki diye düşünürken barbunya, yeşil fasülye, dolma vs.. . Bunlardan sıkıldığımı farkettim. Ve aklıma ablamın da annemin de ara ara yaptığı benim de bayıla bayıla yediğim bu tarif geldi.
Tarifteki tüm malzemeler çiğden tencereye koyulduğu için yapılışı çok kolay ve kısa sürede hazırlanıyor.
Sunumu çok baştan çıkarıcı, tadıysa sunumundan bile çok daha müthiş.
İnanın masanızın havasını değiştirecek.

Malzemeler
·2 adet kabak
·1 çay bardağı pirinç (ajda bardağıyla)
·1 adet yarım ay şeklinde ince ince doğranmış kuru soğan
·4 adet rendelenmiş domates
·1 tatlı kaşığı domates salçası
·Zeytinyağı
·2 çorba kaşığı limon suyu
·1,5 su bardağı su
·Bolca doğranmış dereotu
·1 çay kaşığı yenibahar
·1 çay kaşığı pul biber
.Tuz

Yapılışı
~Öncelikle fotoğraftaki gibi kabakları soyup diklemesine ikiye bölüyoruz ve içlerini biraz oyup teflon bir pilav tenceresine alıyoruz.
~Yıkadığımız pirinçleri yenibahar, tuz, dereotu ve zeytinyağı ile harmanlayıp kabakların içine paylaştırıyoruz.
~Doğradığımız soğanları da pirinçlerin üzerine yayıyoruz.
~Rendelediğimiz domatesleri kabakların üzerini örtecek şekilde koyuyoruz.
~Domateslerin üzerine tekrar dereotu serpiştiriyoruz. Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve 1,5 su bardağı suyumuzu da ilave edip ocağa alıyoruz.
~Kaynamaya başladıktan sonra altını en kısığa getiriyoruz.
~Ara ara kapağını açıp tenceredeki suyu kaşıkla alarak kabakların üzerine yayıyoruz.
~Eğer suyu az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz.
~Kabaklar lokum gibi olup, pirinçler de iyice pişince ocaktan alıyoruz. Ve dolapta soğuduktan sonra tekrar dereotuyla süsleyip servis ediyoruz.

Şiddetle tavsiye ediyorum. Denemezseniz çok şey kaçırırsınız vallahi!!!! :)
Afiyet Olsun....




Published with Blogger-droid v2.0.6

Sac Kebabı

Annem Karadeniz`den dövme bakır sac almıştı bana. Bir türlü kullanmak fırsat olmamıştı. Dün kayınvalidemler iftarda misafirimdi ve onlara sac yapmaya karar verdim. Bu zamana kadar neden hiç yapmadığıma da pişman oldum açıkçası. İnan sacı meşhur olan lokantalardaki saclardan daha lezzetli olmuştu.
Masamında resmini çekecektim fakat aklıma geldiğinde çoktaaaan oruçlarımızı açmıştık.
Birdahaki sefere artık :)

Malzemeler

·1 kilo kuşbaşından biraz küçük doğranmış kuzu eti veya dana kuşkuyruğu
·1 yemek kaşığı domates salçası
·1 yemek kaşığı biber salçası
·3-4 yemek kaşığı süt
·100 gr kuyruk yağı
·1 yemek kaşığı tereyağ
·5-6 adet sivri biber
·1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış)
·5 diş iri doğranmış sarımsak
·7-8 adet soyulmuş ve minik doğranmış domates

Yapılışı

~Öncelikle etinizi süt ve salçalarla marine edip buzdolabında biraz dinlenmeye bırakın.
~Bu sırada da domates,biber,patlıcan ve sarımsakları hazırlayın.
~Teflon bir tava veya tencerede kuyruk yağını eritin ve tortularını atın.Tereyağını da ekleyin.
~Eti koyup suyunu çekene kadar kavurun.
~Sivri biberi ve sarımsakları da ekleyip pişirin.
~Patlıcanları ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın.
~Suyunu çekip, patlıcanlarda biraz pişince teflon tenceredeki yemeğinizi artık saca almanızın vaktidir.
~Saca güzelce yaydığınız yemeğin üzerine doğranmış domatesleri de yayıp ocağa alın.
~Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 45dk pişirin.

Sacı masaya getirip kapağını kaldırdığınız zaman kendinizle gurur duyacaksınız :)
Afiyet Olsun....

                                                   ( Domatesler henüz pişmeden Önce)




****Not: Madem sac kebabı neden önce teflonda pişirdin diye soranlar için: Aşcı Serkan Usta'dan aldım tarifi ve hepsini sacda pişirirsem yakmaktan başka birşeye yaramayacağını söyledi. Kesinlikle katılıyorum :)
Published with Blogger-droid v2.0.6

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Paçanga Böreği

Bizim için Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir pastırma. Değişiklik olsun diye geçen gün paçanga böreği yaptım. İftar masasına nasıl yakışıyor anlatamam. Hatta bolca yapıp sahur menüsünü de aradan çıkarabilirsiniz. :)

Malzemeler

·İnce şeritler halinde doğranmış pastırma (ben çemenlerini temizledim)
·İnce ince şeritler halinde doğranmış yeşil biber
·Aynı şekilde doğranmış domates (fotoraftaki domatesleri ben sonradan biraz daha ince doğradım.)
·Rendelenmiş kaşar peyniri
·İnce kıyılmış maydanoz
·Yufka (Ben 4 yufkadan yaptım kişi sayınıza gore iki yufkadan bile yapsanız olur.)

~Sekize böldüğünüz yufkalarınıza sırasıyla pastırma, domates, biber, kaşar ve maydanoz koyup sigara böreğinden biraz gevşek olacak şekilde sarın.
~Sonra da iftara 10-15 dakika kala bol yağda kızartın.
Nasıl canım istedi anlatamam:) Ama ben daha önce paçanga böreği yaptığımda 24tanesini 6şarlı şekilde buzdolabı poşetiyle buzluğuma koymuştum. Eve gidince kızartırım mis gibi sıcacık.... Sizinde canınız çektiyse hadi bakalım üşenmeyin iki dakikada yapıverirsiniz :)
Afiyet Olsun....
 
                                          

13 Temmuz 2012 Cuma

Zeytinyağlı Patlıcan Silkme

Tam 15 dakikanızı alacak harika bir tarifim var.Harika bir yaz yemeği. İsterseniz sadece garnitür olarak da tercih edebilirsiniz.

Malzemeler
1 kg alacalı soyulup küp küp doğranmış patlıcan (küp şekerin iki kati büyüklüğünde olacak)
1 büyük soğan (yemeklikten birazcık iri doğranacak)
5-6 diş doğranmış sarımsak
4-5 adet sivri biber (çekirdeklerini çıkarıp doğrayın)
5-6 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Bir adet küp şeker
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı
•Ben yayvan olsun diye teflon pilav tenceresi kullandım.
•Sırasıyla önce patlıcanları, sonra soğan ve sarımsakları, onun üzerine de biberleri yayıyoruz.
En üste domatesleri ekliyoruz. Tamamen üzerini örtmesi lazım.
Yarım çay bardağı suyun içinde salçayı ve şekeri eritip yemeğimize ekliyoruz.
Tuzunu da ilave edip zeytinyağını gezdiriyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte ocağa alıyorz.
Kaynamaya başlayınca hiç kapağını açmadan ocağın altını kısıyoruz ve ara ara tencerenin kulplarından tutup silkeliyoruz.
İşin püf noktası kapağını açmamak ve kaşık değdirmemek.
Sadece ara ara silkeliyoruz.
Yaklaşık yarım saat bu şekilde pişirin ve sonra kapağını açıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.

Bir gece dolapta bekleyince daha da lezzetli oluyor.
Yanına et kizartip bir de yoğurtla servis ettiniz mi süper bir yaz menüsü bence.
Ben ilk kez yaptim bu yemeği ve harika oldu. Çok hafif ve hepsi çiğden tencere girdiği için çok kolay hiç vakit almıyor.
Mutlaka deneyin derim.

Afiyet olsun.

3 Temmuz 2012 Salı

Yüzünü Güneşten Bu Ürünlerle Koruyun!!!!

İki hafta önce Bodrum'daydım.
Tatilimiz 7 gündü. Doktor gözüyle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için iyice araştırıp en mükemmel ürünleri buldum inanın. İlk iki gün gayet düzenli kullandım. Üçüncü gün baktım tatil bitiyor kapkara olma isteği doğdu içime tabii.... Hiçbirşey sürmedim yüzüme. Sonuç mu? Mahvoldum. Burnum tam üç kez soyuldu maalesef:(
O nedenle siz siz olun özellikle de yüzünüzü mutlaka ama mutlaka güneşten koruyun.
Ürünleri tanıtayım sizlere:

1) Clarins 50 faktor: Mucize bir krem. Bırakın cildi korumayı, güneş lekelerinizi bile geçiriyor. Bugüne kadar kullandığım en iyi güneş kremi. Tüm cilt tipleri için uygun. Yazın nemlendiriciniz mutlaka bu olmalı.

2) Khiel's 30faktör göz çevresi için nemlendirici : Aslında denemek için aldım ki bilmeden süper birşey almışım. En hassas olan göz çevremizi güneşten korumak şart artık. Göz altına ve göz kapaklarınıza sürdüğünüzde hem hoş bir ferahlık hissi veriyor hem de bronz yüzünüzde göz altlarınız beyaz kalıyor. Bu da aydınlatıcı kullanmaktan kurtarıyor sizi :) Kendiliğinden aydınlık göz altlarınız oluyor :)

3) Khiel's 15 faktör lip balm: Yazın kuruyan dudaklara birebir. Dudaklarınızı nemlendirirken güneşin zararlı ışınlarından da koruyor. Plajda parıl parıl dudaklar çok hoş görünüyor.

Tavsiyelerime kulak verin, pırıl pırıl bir ciltle yazı geçirin.