29 Ekim 2012 Pazartesi

Supangleli Kup

                               

                               

Öncelikle hepinizin Kurban Bayramı'nı tekrar kutluyorum. Bayramın ikinci gününe bir tatlı tarifi yakışır diye düşündüm. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Kuplarda sunulan tatlılar hep daha şık ve istah açıcı gelir bana. İnternette gezinirken bu tarif çarptı gözüme ve hemen denemek istedim.Ve pratik bir lezzet olarak blogumda yerini aldı.

Malzemeler:
12 adet eti cici bebe bisküvisi
8 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
7-8 tatlı kaşığı fındık kırığı
Rulokat

Hazırlanışı:
4 adet kaseye üçer adet bebe bisküvisi koyup, ikişer yemek kaşığı süt ile ıslatın. 1 poşet supangle’yi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin. Ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5-10 dakika soğutun ve yarısını bisküvilerin üzerlerine paylaştırın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı fındık kırığı serpin.

1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Kaselerdeki supanglelerin üzerine paylaştırın. Kalan supangleyi mikser ile 2-3 dakika çırpın ve krem şantilerin üzerine yayın. Buzdolabında soğutup fındık kırığı ve rulokat ile süsleyerek servis yapın.

Not: Eti cici bebe bisküvisi yerine evde olan keki veya farklı bir bisküviyi de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun....
                               

                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)