Hem doktor hem iş kadını ama hepsinden önce evinin hanımından denenmiş yemek tarifleri, sağlıklı yaşam ipuçları, kişisel bakım tavsiyeleri, moda ve hayata dair herşeyi bulabileceğiniz bir blog.
29 Ekim 2012 Pazartesi
Supangleli Kup
Öncelikle hepinizin Kurban Bayramı'nı tekrar kutluyorum. Bayramın ikinci gününe bir tatlı tarifi yakışır diye düşündüm. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Kuplarda sunulan tatlılar hep daha şık ve istah açıcı gelir bana. İnternette gezinirken bu tarif çarptı gözüme ve hemen denemek istedim.Ve pratik bir lezzet olarak blogumda yerini aldı.
Malzemeler:
12 adet eti cici bebe bisküvisi
8 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
7-8 tatlı kaşığı fındık kırığı
Rulokat
Hazırlanışı:
4 adet kaseye üçer adet bebe bisküvisi koyup, ikişer yemek kaşığı süt ile ıslatın. 1 poşet supangle’yi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin. Ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5-10 dakika soğutun ve yarısını bisküvilerin üzerlerine paylaştırın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı fındık kırığı serpin.
1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Kaselerdeki supanglelerin üzerine paylaştırın. Kalan supangleyi mikser ile 2-3 dakika çırpın ve krem şantilerin üzerine yayın. Buzdolabında soğutup fındık kırığı ve rulokat ile süsleyerek servis yapın.
Not: Eti cici bebe bisküvisi yerine evde olan keki veya farklı bir bisküviyi de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)