26 Mayıs 2015 Salı

Mahlepli Sirkeli Tuzlu Diş Kurabiyesi

Siz de benim gibi şeker hamurlu kurabiyelerden pek hoşlanmıyorsanız bir de bunu deneyin.Pişince formunu koruyor ve istediğiniz gibi harfler, şekiller v.s. yapabiliyorsunuz. Çayın yanına da çok yakışıyor.

Malzemeler:
250gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
1/4 çay bardağı elma sirkesi
3/4 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz (çok hafif tepeleme)
1tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı
Not: çay bardağı olarak ajda bardak kullandım.

Yapılışı:
-Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve hamurumuzu merdane ile açıp (çok ince olmayacak) dilediğimiz bir kalipla modelli kurabiyeler yapalim. 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Afiyet olsun....


9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık..Nefis olmuş..Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  2. Oriflame kozmetik ile henüz tanışmadıysanız sizleri oriflame ile tanıştırmak için burdayız. Oriflame ile evinizde ek iş yaparak, çevrenizdeki yakınlarınıza oriflame sistemini anlatarak aylık düzenli kazançlar sağlayabilirsiniz. oriflame üyelik için sitemizi ziyaret ederek üyelik talebinizi iletmeniz yeterlidir.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim bu güzel makale için ve güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Sağlıklı Bir Hayat

    Sağlık, her insan için oldukça önemli bir unsurdur. İnsan sağlığı olmadan, yaşamanın herhangi bir anlamı da olmaz. Dünya üzerinde sağlık problemleri olan pek çok insan bulunmaktadır. Herkes, kendi problemlerini çözmek için uzmanlardan ya da çevresinden yardım istemektedir. Bunun için yaygın bir şekilde internet siteleri kullanılmaktadır. Bu siteler arasında bulunan www.sagliklibiryasam.com tüm sağlık sorunları için tavsiyelerde bulunan bir sağlık platformu olarak nitelendirilmektedir.
    Bu site, her türlü sağlık problemi için tavsiyeler veren bir platformdur. Site içerisinde pek çok yönetici ve üyeler bulunmaktadır. Yöneticiler konu başlıklarının düzenlenmesinde ve yararlı bilgilerin değerlendirilmesinde büyük sorumluluk sahibidir. Üyeler de kendi aralarında bilgi alışverişi yapabilen kişilerdir. Üyeler de donanımlı olduğu konular hakkında bilgilendirme yazılarını paylaşabilmektedir. Basit hastalıklardan, büyük sağlık sorunlarına kadar sağlık ile ilgili her şey için paylaşımlar ve tavsiyeler yapılmaktadır. Sitenin pek çok kullanıcısı bulunmaktadır. Sağlık konusunda üyelerin yazdıkları pek çok yazı ve yazı kategorisi bulunmaktadır. Yazı kategorileri sağlık, güzellik, diyet, gebelik, anne-çocuk, moda, dekorasyon, magazin ve yemek tarifleri olarak sınıflandırılmıştır. Genel sağlığın yanı sıra kadınların ilgisini çekebilecek pek çok başlık için bilgilendirme yazıları da yazılmaktadır.
    Site Hakkında Genel Bilgi

    www.sagliklibiryasam.com oldukça donanımlı ve sağlık problemlerinin çözülebilmesi için büyük faydalar sağlayan bir internet sitesidir. Kişiler bazı ameliyatlar, tedaviler ya da küçük hastalıklar için bilgiler edinebilmektedir. Sitenin irtibat kanalı üzerinden, site yöneticilerine eksik ya da eklenmesi gereken içerikler hakkında bilgi yazılarını eklemelerini talep edebilmek de mümkündür. Bunun amacı ise sitenin daha geniş bir konu yelpazesine sahip olması ve insanların kendi sorunları için daha fazla çözüme ulaşabilmesini sağlamaktır. Site yöneticilerine mesaj yolu ile ulaşabilmek mümkündür. Tüm yazılar, site kapsamında gizlidir ve tüm hakları saklıdır.

    Ayrıca Yemek Tariflerimizi İnceliyebilirsiniz

    yemek tarifleri

    moda

    diyet

    güzellik

    saglik

    gebelik

    magazin

    YanıtlaSil
  6. Web sitemi ziyaret edip yorum yapar mısınız?
    ulusumuzvarolsun.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)