27 Mayıs 2014 Salı

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)

Ben bu sıralar pek mi hamaratım ne? Yoksa köprüden önce son çıkış gibi bebek gelmeden önce son demler mi bunlar karar veremedim. :) Gözüme zor gelen ama lezzetine bayıldığım islim kebabını yapmaya karar verdim bu kez. Ve neden daha önce hiç denemediğime pişman oldum. O kadar kolaymış ki aslında.

Malzemeler:
3 adet kemer patlıcan (uzun kemer patlıcan olacak)
500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu olabilir)
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet doğranmış domates
2 adet ince doğranmış sivri biber
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar

Kızartmak İçin :
Sıvıyağ

Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı un
1-1,5 su bardağı su

Yapılışı:
-Patlıcanları pijamalı şekilde soyalım ve uzunlamasına yarımşar santim kalınlığında dilimleyelim. (Ben uzun ince patlıcanlar almıştım ve her birinden 4er uzun dilim çıktı.)
-Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp iyice kurulayalım ve genişçe bir tencerede kızartalım. Ve yağını çekmesi için peçete serdiğimiz bir kaba alalım.
-Et sotesi için öncelikle tereyağında soğan ve sarımsakları kavuralım ve etimizi ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim.
-Yeşil biberimizide ilave ettikten sonra domateslerimizi de ekleyelim ve et sotemiz pişince ocaktan alıp biraz ılımasını bekleyelim.
- Artı (+) şeklinde patlıcanımızı düz bir zemine alalım. Ve tam ortaya bir tepeleme yemek kaşığı et sotemizden koyalım sonra bohça şekline getirip üzerine kürdan ve çeri domates batırıp fırın kabımıza alalım.
-Tüm patlıcan ve et soteyi bu şekilde bitirelim.
-Fırın kabımıza hazırlamış olduğumuz salçalı sosumuzu da ilave edip 190 derece önceden ısıtılmış fırında öncelikle üzerine alüminyum folyo kapatarak sonra da alüminyum folyoyu kaldırıp domateslerin iyice kızarmasını sağlayarak pişirelim.

Yanına da mis gibi bir pirinç ya da bulgur pilavı veeee tabi ki cacık.





4 yorum:

  1. merhaba anlatimlar tarifler resimler hersey cok super birde blogunuza super birvtema isterseniz eger bana ulasin lutfen bu arada gulmutfagim.blogspot.com ada buyrun..

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)