1 Nisan 2013 Pazartesi

Muzlu Ve Nutellalı Islak Kek

Herkese iyi haftalar. Yeni haftaya tatlı bir tarifle başlarsam belki devamı gelir diye düşündüm. :)
 
Pazar günü ablam beni ve Ece Annemi bruncha davet etti. Eeeee eli boş gitmek olmaz tabi. Ben de muzlu ve nutellalı kek, zeytin-kuru domates-fesleğenli poğaça ve makarna salatası yaptım. Ece Anne sosisli börek ve Leyloş da mercimek köfte yapmıştı.
 
Sonrasında ise çilek kasaları boyadakı ahşap boyaları ile. Fakat onu ayrı bir post olarak hazırlıycam. Çok tatlı oldular. :)
 
Neyse geçelim kekimize
Bu tarif cumartesi günü tamamen uydurmasyon bir şekilde benim ellerimden çıktı. Tadı ve sunumunu herkes çok beğendi ve ben de hemen sizlerle paylaşmaya koyuldum.
 
Kekin en güzel yanı aromalarının çok dengeli oluşu ve o nefis nutellalı sosu tabi ki....
(Atmaya kıyamadığım muzları değerlendirmek asıl amaç olsa da onu hiç saymıyorum bile. :))
 
Keki İçin Malzemeler:
*4 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı teryağı (hafif erimiş)
*3 adet çatalla ezilmiş muz
*3-4 yemek kaşığı damla çikolata
*2 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı badem ve fındık kırığı karışımı (isterseniz sadece badem, ceviz veya fındık kullanabilirsiniz.)
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (kendi göz kararınızı da kullanın lütfen :)
 
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Süt, sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim.
Muz ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
Geri kalan diğer tüm malzemeleri de kekimize koyup mikserle çirpalım.
Yağlamış olduğumuz büyük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Kürdan kontrolünden sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
 
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı nutella
8-10 adet madlen çikolata
1 paket çiğ krema
 
Süslemek İçin:
Hindistan cevizi
 
Yapılışı:
Kremayı tam kaynatmadan ısıtalım.
Isınan kremayı çikolatalara ekleyip güzelce eritelim.
Ilıyan kekimize rastgele kürdan batıralım ve sonra kare kare dilimleyelim. Böylece kek sosun tamamını emecektir.
Çikolata sosumuzu her tarafına yayalim.
Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyelim.
 
****Not: Eğer siz çok daha ıslak kek seviyorsanız; Dr. Oetker çikolata sosunu tarifine göre pişirip biraz ılıyınca dilimlenmiş kekinize dökebilirsiniz.
 
Afiyet olsun....
Sevgiler herkese....
 
 
 
 

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım enfes görünüyor. Vallahi canım çekti. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de sizin blogunuza bakarken öyle oluyorum :) Sevgiler.

      Sil
  2. ooo muzlu nutellalı ;)
    ve üzerine hindistan cevizi mmmm
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de en sevilen tatların buluşması gibi oldu. Teşekkür ederim ;)

      Sil
  3. misss misss gözüküyor kekin canım ellerine sağlık :) benim eşim nutella delisi ona yapıcam bu kekinden inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha da güzel yaparsın canım dene mutlaka. Teşekkürler. ;)

      Sil
  4. Gecenin bu saatinde bloguna bakmamalıydım sanırım :)Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Gece yemek blogu gezerken ben de adeta kendimle savaşıyorum haklısınız :))

      Sil
  5. Muz ve nutella ile harika bir kek olmuş bence. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hımm nefis görünüyor. Bir dilim olsaydı da çayıma eşlik etseydi:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık
    Çok sevdiğim iki lezzet
    harika görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Çok leziz görünüyorlar ellerinize sağlık, bende geçenlerde yapıp bloğumda paylaşmıştım, şmdi sizinkini görünce utandım valla :) Kaldırsam mı acaba kekin fotoğrafını :)) http://denizevin.blogspot.com/ Banada beklerimm :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)