Herkese iyi haftalar. Yeni haftaya tatlı bir tarifle başlarsam belki devamı gelir diye düşündüm. :)
Bu kekin en güzel yanı aromalarının çok dengeli oluşu ve o nefis nutellalı sosu tabi ki....
Keki İçin Malzemeler:
*4 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı teryağı (hafif erimiş)
*3 adet çatalla ezilmiş olgun muz
*3-4 yemek kaşığı damla çikolata
*2 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı badem ve fındık kırığı karışımı (isterseniz sadece badem, ceviz veya fındık kullanabilirsiniz.)
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (kendi göz kararınızı da kullanın lütfen :)
*4 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı teryağı (hafif erimiş)
*3 adet çatalla ezilmiş olgun muz
*3-4 yemek kaşığı damla çikolata
*2 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı badem ve fındık kırığı karışımı (isterseniz sadece badem, ceviz veya fındık kullanabilirsiniz.)
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (kendi göz kararınızı da kullanın lütfen :)
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Süt, sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim.
Muz ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
Geri kalan diğer tüm malzemeleri de kekimize koyup mikserle çirpalım.
Yağlamış olduğumuz büyük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Kürdan kontrolünden sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Süt, sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim.
Muz ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
Geri kalan diğer tüm malzemeleri de kekimize koyup mikserle çirpalım.
Yağlamış olduğumuz büyük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Kürdan kontrolünden sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı nutella
8-10 adet madlen çikolata
1 paket çiğ krema
3 çorba kaşığı nutella
8-10 adet madlen çikolata
1 paket çiğ krema
Süslemek İçin:
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Kremayı tam kaynatmadan ısıtalım.
Isınan kremayı çikolatalara ekleyip güzelce eritelim.
Ilıyan kekimize rastgele kürdan batıralım ve sonra kare kare dilimleyelim. Böylece kek sosun tamamını emecektir.
Kremayı tam kaynatmadan ısıtalım.
Isınan kremayı çikolatalara ekleyip güzelce eritelim.
Ilıyan kekimize rastgele kürdan batıralım ve sonra kare kare dilimleyelim. Böylece kek sosun tamamını emecektir.
Çikolata sosumuzu her tarafına yayalim.
Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyelim.
Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyelim.
****Not: Eğer siz çok daha ıslak kek seviyorsanız; Dr. Oetker çikolata sosunu tarifine göre pişirip biraz ılıyınca dilimlenmiş kekinize dökebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Sevgiler herkese....
Ellerine sağlık canım enfes görünüyor. Vallahi canım çekti. Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Ben de sizin blogunuza bakarken öyle oluyorum :) Sevgiler.
Silooo muzlu nutellalı ;)
YanıtlaSilve üzerine hindistan cevizi mmmm
ellerinize sağlık
Gerçekten de en sevilen tatların buluşması gibi oldu. Teşekkür ederim ;)
Silmisss misss gözüküyor kekin canım ellerine sağlık :) benim eşim nutella delisi ona yapıcam bu kekinden inşallah :)
YanıtlaSilSen daha da güzel yaparsın canım dene mutlaka. Teşekkürler. ;)
SilGecenin bu saatinde bloguna bakmamalıydım sanırım :)Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Gece yemek blogu gezerken ben de adeta kendimle savaşıyorum haklısınız :))
SilMuz ve nutella ile harika bir kek olmuş bence. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHımm nefis görünüyor. Bir dilim olsaydı da çayıma eşlik etseydi:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
YanıtlaSilÇok sevdiğim iki lezzet
harika görünüyor
Çok leziz görünüyorlar ellerinize sağlık, bende geçenlerde yapıp bloğumda paylaşmıştım, şmdi sizinkini görünce utandım valla :) Kaldırsam mı acaba kekin fotoğrafını :)) http://denizevin.blogspot.com/ Banada beklerimm :)
YanıtlaSil