Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba....
Süper bir tarifle geri döndüm. :)
Dün akşam dolapta uzun zamandır bekleyen çubuk vanilyaları görünce denemek istedim. Çok güvendiğim ve herkesin çok beğendiği kakaolu cupcake tarifimi bu kez vanilyalı ve beyaz çikolatalı yaptım.
Aslında bir iki fark dışında kakaolu cupcake tarifimin aynısı diyebilirim.
Hiç krema olmadan bile nefisti. Yumuşacık kadife gibi bir kek....
En acilinden denemelisiniz diyorum.
Malzemeler:
*1 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağından biraz eksik süt
*1 adet çubuk vanilya (Eğer yoksa iki paket toz vanilya da kullanabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*Un (kek hamurundan biraz daha akışkan olacak kadar un)
*Bir avuç dolusu doğranmış beyaz çikolata
Kreması İçin:
*1 çorba kaşığı labne
*1/2 paket krema (çorbaya vs. koyduğumuz kremadan)
*1/2 paket çilekli crem ole
*1 paket krem şanti
*1 paket toz vanilya
*1 çorba kaşığı pudra şekeri
*Süt (sütü göz kararı koydum maalesef)
Yapılışı:
-Yumurta ve şekeri çırpalım.
-Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
-Çubuk vanilyayı diklemesine ortadan ikiye kesip bıçakla kazır gibi içindeki özünü alalım.
-Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim.
-Son olarak beyaz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
-Kağıt kalıplarımızın her birinin yarısından birazcık fazlası dolacak şekilde kek karışımımızı paylaştıralım.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol edelim.
-Fırından alıp soğumaya bırakalım.
-Kremamızı krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım ve krema sıkma torbamıza alalım.
-Soğuyan keklerimizin ortasına krema sıkma torbamızın ucunu batırıp keklerin içini de krema ile dolduralım.
-Sora üstlerini de krema ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun....
Ellerine sağlık canım mis mis görünüyorlar :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor....denemek için tarifi not ettim
YanıtlaSil