30 Nisan 2013 Salı

Avcı Böreği


Davetlerde ara sıcak olarak avcı böreği çok sık tercih ediliyor. Ve ben her defasında bayıla bayıla yiyorum. Misafirlerime değişik olarak ne yapsam ki derken aklıma bir anda bu börek geldi.
Yiyenler bayıldı. İç malzemelesi bildiğiniz içli köfte gibi zaten. Çok da kolay. Hiç gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.

İster çay davetlerinizde isterseniz de yemek davetlerinde ara sıcak olarak tercih edebileceğiniz avcı böreği tarfifi;

İçi İçin Malzemeler:
*400 gr kıyma
*1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
*1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ veya zeytinyağı
*İnce kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
*1 Türk kahve fincanı çiğköftelik bulgur
*1,5 Türk kahve fincanı sıcak su
*Arzuya göre birazcık dövülmüş ceviz (ben koymadım)

*6 adet yufka
*Yufkaların arasına sürmek için 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı su karışımı

Börekleri Bulamak İçin:
*2 yumurta ve1/2 çay bardağından biraz eksik süt çırpılacak
*Galeta unu

Yapılışı:
-Bir kaseye bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyelim.
-Diğer tarafta soğanımızı yağda pembeleşene kadar pişirip üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
-Salça ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
-Suyunu çeken bulgurumuzu da bu karışıma ilave edip ocağın altını kapatalım.
-İlk sıcağı çıktıktan sonra maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
-Yufkayı tezgaha serip üzerine su-sıvıyağ karışımımızdan sürelim. Ve yufkanın üzerine ikinci kat yufkamızı da yayalım. Ve yine su-sıvıyağ karışımımızdan sürüp 8 üçgen parçaya bölelim.
-Kıymalı harcımızdan bol bol koyup böreklerimizi saralım.
-Önce yumurtalı-sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında çıtır çıtır olana dek pişirelim.

*Not: Dilerseniz deepfrizede saklayıp sonra da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.



17 yorum:

  1. Tarife gore cok lezzetli bir borek oldugu belli..Avci boregi hic duymamistim..yufka buldugumda denenmek uzere tarifi aldim..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim böreklerden biridir. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis bir görüntü ve çok severim bu böreği. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık.çok severim ben de,nefis görünüyor.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. ben de çok sık yapıyorum gerçekten çok doyurucu ve lezzetli bir tarif :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Selda'cım ellerine sağlık. Benim de tarifim bu şekilde ben ceviz de koyuyorum bir daha ki sefere cevizle de denemeni tavsiye ederim. Sabah sabah iştahımı açtı bu börekler çok nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık arkadaşım lezzetli bir börek çokda severim:))

    YanıtlaSil
  8. Seldanım ziyaretiniz içim çok teşekkür ediyorum.. tarifler ve bloğunuz harika ellerinie sağlık. :)

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık iadeyi ziyarete geldim takibede aldım sık sık uğrayacağım bende her zaman beklerim

    YanıtlaSil
  10. Seldacım, en sevdiğim börek ama ben cevizli yapıyorum.Gerçekten bulgur ve ceviz yakışıyor,eline sağlık.
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  11. Oyy oyy öğle vakti ve açken olmadı ama:)
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık nefis görünüyor bu arada blogunuzu yeni keşfettim ben de beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Ezgicim ellerine sağlık,böreklerin nefis görünüyor..güzel bloğunu takibe aldım,banada beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. merhaba, pizza tarifinden buldum seni aslında ama buda nefis olmuş takipteyim
    banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  15. süper bir tarifmiş, giginin blogundan geldim

    YanıtlaSil
  16. Tatlım ellerine sağlık harika görünüyorlar sana yakın olmayı bir kez daha istedim şimdi :-)

    YanıtlaSil
  17. Nefis gözüküyor. Elinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)