6 Mart 2013 Çarşamba

Ev Yapımı Tantuni

Şunu fark ettimki saatlerce uğraşıp yemekler, börekler, çörekler, kekler vs.de yapsanız erkeğin kalbine giden yol kesinlikle dürüm gibi pratik lezzetlerden geçiyor. :) Mesela geçen hafta ev yapımı hamburgerler hazırladım Can'a. Köftesini kendim yaptım tabii ki. İnanın mest oldu. Sarma sarsam,baklava açsam o kadar memnun olmazdı eminim. :)

Canıma minnet felsefesiyle yola çıkarak geçen akşam da Ece Annemin tarifiyle ev yapımı tantuni hazırladım. Bu kadar pratik bir lezzetle şipşak bir masa hazırlamak beni mutlu ederken; ekmek arası bir menü olmasıyla da Can'ı bahtiyar eyledi. :) En güzel yanı ise tantuninin yanına yöresine turşudan başka hiçbirşeyin yakışmaması. Yani hazırlayın içini, sarın lavaşa, turşuları da dilimlediniz mi kebapçılar kralısınız artık eşinizin gözünde. :)) Hatta Can bir ısırık alır almaz ''Vallahi 'Tantunici Bahattin'den güzel olmuş'' dedi. İltifattaki samimiyete bakar mısınız? :))))

Şu an tarifi okuyan benim tatlı takipçilerim ilk fırsatta en acilinden deneyin diyorum. Daha önce bu pratik lezzeti evde yapmamış olduğunuza pişman olacakasınız.

Fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler:
*1kg minik doğranmış dana eti (Ben bir kilo biftek alıp onu kuşbaşı pidelerdeki etlerin büyüklüğünde doğrattım)
*1 adet minik doğranmış kuru soğan (soğanınız küçükse 2 tane kullanın)
*2 diş ezilmiş sarımsak
*4 adet minik doğranmış sivri biber
*4-5 adet minik doğranmış domates
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*2 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber, kimyon
*Yarımşar demet ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (yeşillik ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
*4-5 adet lavaş ekmek

Yapılışı
-Öncelikle etlerimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Üzerine soğanı ilave ediyoruz.
-Sonra biberleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
-Salçayı ekleyip kavurduktan sonra domatesini ve baharatlarını da ilave edip pişmeye bırakıyoruz. (çok hafif sulu kalsın ki dürümümüz kuru olmasın)
-Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatıp kenara alıyoruz. Bir iki dakika sonra doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
-Lavaşlarımıza tantunimizi koyup sarıyoruz. Uzunluğuna göre ikiye veya üçe kesiyoruz.

Afiyet olsun....

***Dip Not: Ev yapımı hamburger tarifim muazzamdı fakat aceleden güzel fotoğraflar alamadım. Tekrarlayınca onu da ekleyeceğim bloga. Takipte kalınız. :)


Published with Blogger-droid v2.0.10

2 yorum:

  1. off yemede yanında yat olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok iştah açıcı bir görüntü :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)