4 Şubat 2013 Pazartesi

Nefis Kakaolu Cupcake ve Pazar Kahvaltımız :)

Dün Can daha uyanmadan girdim mutağa. Amacım sadece güzel bir pazar kahvaltısı hazırlamaktı. Taa ki dolabı açıp da dünden artan dolgu kremasını görünceye dek.... Acilen bir cupcake yapıp bu kremayı değerlendirmeliydim. :)

Bu tarif kurabiye kursu yazımda da bahsettiğim Funda'cığımın tarifi. Kendisi de benim gibi tam bir mutfak delisi. Lafta değil cidden öyleyiz biz. :)

Dün yani pazar sabahı Funda'yı aradığımda aramızda geçen diyaloğu aynen yazmak istiyorum.
Ezgi: Canım uyuyomuydun? Verdiğin tarifte yağ ne kadardı onu soracaktım.
Funda: Tatlım dün yaptıkların bitti mi yine mutfağa daldın pazar pazar. Mutfakla kafayı mı bozdun sen?
Ezgi: Yoo yaptıklarım aynen duruyo ama dolgu kremam artmıştı senin kekten yapıp süsleyeyim dedim. Sen napıosun?
Funda: Bende marketteyim yufka alıyorum, dünki senin börekten deniycem.

Sanırım bizi ve arkadaşlığımızı özetleyen güzel bir örnek oldu bu. :))

Şimdi tarifini vereceğim kek sıcakken sufleden birazcık daha katı, soğuduğunda ise aynı yumuşaklığını koruyan harika bir tarif. Bence bu keki bu kadar güzel yapan şey ise 1yumurta ile yapılıyor olması. Çok hafif ve çooook lezzetli bir tarif. Hemencecik de pişiveriyor. Ben bayıldım. Kek böyle kendi haliyle çok ama çok güzel. Ben üzerini sadece kalan kremamı değerlendirmek amacıyla süsledim. Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim.

Malzemeler:
*1 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağından biraz eksik süt
*1 tepeleme yemek kaşığı kakao (Hamurun rengi epey koyu olacak)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Un (kek hamurundan biraz daha akışkan olacak kadar un)
*1/2 su bardağından daha fazla damla çikolata

Yapılışı:
-Yumurta ve şekeri çırpalım.
-Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
-Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim.
-Son olarak damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
-Kağıt kalıplarımızın herbirinin yarısından birazcık fazlası dolacak şekilde kek karışımımızı paylaştıralım.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Dikkat edin çok çabuk pişiyor. Fırınınıza göre daha erken veya daha geç pişebilir. Kurutmayın!!!!

Kreması İçin:
Detaylı krema tarifi için 'Evde Tek Başına' adlı yazıma tıklayabilirsiniz.
Açıkçası benim birgün öncesindan kalan dolgu kremam vardı.(profiteröl için hazırlamıştım)
Onun içerisine bir paket çilekli danone puding koyup çırptım. Krema torbasını keklerin içine de batırıp içlerini de bu krema ile doldurdum. Sonra da aynı krema ile üzerlerini süzledim.

Cupcakelerim de hazır olduğuna göre pazar kahvaltımız şenlik tadında geçti diyebilirim. :)
Afiyet olsun herkese.....
Bu sucuklu yumurta da pek güzel olmuştu bari fotoğrafını ekleyeyim dedim. :)

5 yorum:

  1. Kabarık kabarık çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sevgiler. ;)

      Sil
  2. muhteşem gözüküyorlar ellerinize sağlık :) rica etsem tahmini olarak ne kadar un koydunuz onu öğrenebilir miyim acaba ? birde üstündeki kremanın tarifini alabilrsem :)

    YanıtlaSil
  3. Canımıniçi harika bir kahvaltı sofrası ve cupcakeler her ikiside fevkalade güzel görünüyor.Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çiçeğim denedim harika oldular tek sıkıntı içine krema koyamadım :-( ellerine sağlık :-)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)