12 Mart 2012 Pazartesi

Gravyer Peynirli Sos ve Acılı Kanat

İtalyan restoranlarında veya chicken-wings yapan restoranlarda hani hep beyaz süper bir sos gelir ya. İşte o tat var bu sosta. Tek kelimeyle mükemmel. Izgara etle de harika olur. Ama kanatla bir başka güzel.... Acılı kanatları bu sosa batırıp batırıp yemek... Anlatılmaz yaşanır! :) Yanına da patates kızartması veya özel soslu bir makarna. Mmmmmmmm:)

Kanat İçin Malzemeler Ve Yapılışı
1 paket kanat
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz,kırmızı biber,kekik,kimyon
(çok aci sevenler birkaç damla da acisos ekleyebilirler.)

Eğer tefal acti-fry'ınız varsa kanatı onda yapın. Yani 25dk sadece kanatları koyup pişirin. Sonra salçalı sosu ekleyin ve 7-8 dk daha pişirin.
Eğer acti-fry yoksa o zmn ızgarada veya teflon bir tavada yine önce sadece kanatlarınızı pişirin(yağ eklemeden). Sonra da salçalı sosunu ekleyin ye iyice her tarafına bulanana kadar pişirin.

Gravyer Peynirli Sos İçin Malzemeler Yapılışı
1 çay bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
1/2 paket çiğ krema
Kremayla aynı miktarda mayonez
2-3 diş sarımsak
Bir avuç maydanoz(ince kıyılmış)
Tuz,pul biber

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.Arzunuza göre krema/mayonez oranını değiştirebilirsiniz. Tuza dikkat edin çünkü peynir de yeterince tuzlu.

Sosun miktarı kanat için biraz fazla oluyor ama ben yarısını da bir sonraki menüme veya salatalarıma eklemek üzere dolapta saklıyorum.
Dikkat edin de sosa batırıp kanatları yerken parmaklarınızı da yemeyin. :)



1 yorum:

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)