18 Mart 2012 Pazar

Ayvalı Kurabiye

Elmalı kurabiyeyi hepiniz yapmış veya yemişsinizdir. Peki ayvalı kurabiyeyi denediniz mi hiç? Ben denedim ve sonuç MUHTEŞEM. :) Ayvanın pişmiş haline hep bayılmışımdır. Ama kurabiyeye bu kadar yakışacağını düşünmemiştim doğrusu. Hadi kızlar ayvanın tam mevsimi. Çok kolay bir tarif. Başlıyoruuuuz. !!! :)

Hamuru İçin Malzemeler Ve Yapılışı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (küçük bardakla)
4 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yağları ve yoğurdu biraz yoğurup kalan diğer malzemeleri ekliyoruz.
Yumuşak kıvamda bir hamur yapıyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçine aşağıda tarifi olan Ayvalı harcımızdan bir tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Eğer icli köfte yapmayı biliyorsanız o şekilde hamuru oyarak da yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerini fazla kızartmıyoruz. Fırından çıkardıktan sonra henüz sıcakken pudra şekeriyle süslüyoruz.

Ayvalı Harç İçin Malzemeler Ve Yapılışı
3 adet ayva (rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş)
6 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Bir avuç dövülmüş ceviz

Ayvalarımızı şekerle suyu çekinceye kadar ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Sonra tarçın ve cevizini ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ve hamurumuzu eritmemesi için biraz soğumasını bekliyoruz.

Afiyet Olsun. Yapan herkesin ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)