24 Mart 2025 Pazartesi

Cikolata Kaplamali Hindistan Cevizli Lokum Kek

Lokum Kek

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
120gr. (yarım paketten biraz az) oda ısısında tereyağı
3/4 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta (oda ısısında)
1/2 su bardağı süt

sosu için:
3su bardağı süt
3kasik nişasta
3kasik kakao
8kasik seker


bulamak için:
2su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı bir kaba birlikte eleyin.
Geniş bir kapta tereyağını mikserle biraz çırptıktan sonra tozşekeri ekleyip yağ kabarıp krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
Çırpmaya devam ederken yumurtaları tek tek koyarak yedirin.
Biraz süt biraz elenmiş un karışımını ilave ederek düşük hızdaki mikserle karıştırıp karışıma yedirin. Daha fazla çırpmayın.
20cm. lik kare veya küçük dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp unlayıp kek karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180C dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip alın ve soğumaya bırakın.
Kek ılınınca ters çevirip soğutun.
Yaklaşık 4-5cm. karelere kesip sosa daha rahat batırmak için buzdolabında soğutun.
Kreması için malzemeleri ufak bir tencerede karıştırıp pişirin ve ılınmaya bırakın.
Kekleri çatal yardımıyla önce sosa sonra fazlasını akıtıp bir tabağa aldığınız hindistan cevizine her tarafını bulayarak servis tabağına alın.
Hepsini bitirdikten sonra 1 saat kadar bekletip servis yapın.o

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)