18 Kasım 2013 Pazartesi

Pudingli Kek ve Müthiş İnstagram Buluşmamız

Yepyeni bir hafta, yeni işler, yeni telaşlar var herkeste.... Ben bu pazartesi hiç de sendrom havasında değilim vallahi :) Ofiste de şimdilik yoğunluk olmadı, e bende hemen bloğa attım kendimi. :)

İnstagramda çok ilgi gören ve benim de kesinlikle favorim olan son derece basit ''Pudingli Kek''imin tarifini paylaşmak istiyorum artık. :) Pudingli keki müthiş İnstagram buluşmamız için yapmıştım. Dünyalar tatlısı @nazligoze Sivas'a geldiğinde Başak'cım ,ben ve Nazlı ve tabi ki onun minik prensesi Ada ile harika bir kahvaltı yaptık. Çok ama çok mutlu olduk enerji dolu, güler yüzlü neşeli bir üçüz annesi olan Nazlı'yı tanımaktan. Nazlı'cığımın bana hediye ettiği harika kadehler ise masamı şenlendirdi resmen. :)

Fazla uzatmadan tarife geçeyim. Bu tarifi tamamen uydurdum ve yiyen herkes bayıldı. Bu öyle bir kek ki içi nemli, muz aroması müthiş ve yedikçe yiyesi geliyor insanın.....

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket toz halinde muzlu puding
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Un (Göz kararı ekledim, normal kek hamuru kıvamında olması gerekli)

Üzerini Süslemek İçin:
-Çikolata sos (Ben Nesquik'in çikolata sosunu kullanıyorum. Carte'dor veya Dr.Oetker'in direk sıkılan çikolata soslarını da kullanabilirsiniz.)
-Hindistan cevizi

Yapılışı:
-Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
-Süt ve sıvıyağı ilave edelim.
-Toz halindeki pudingimizi, unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tekrar çırpalım. Kek hamurumuzu iyice yağlanmış kek kalıbımıza dökelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Yaklaşık yarım saat sürüyor pişmesi fakat fırından fırına değişiklik gösterebilir. O nedenle kürdanla kontrol edip kürdan temiz çıkar çıkmaz keki fırından alın ki içi nemli kalsın, kurumasın.....
-Fırından çıkan kekimizi birkaç dakika sonra bolca çikolatalı sosumuzdan sıkarak süslüyoruz. Ve hindistan cevizi serpiyoruz.

NOT: Ufak bir sırrımı paylaşayım sizlerle bu tarifi son yapışımda 1paket çiğ krema kullandım ve haliyle süt miktarını aynı oranda azalttım. Harika oldu. Evde kremanız varsa bu şekilde de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun....

Herkese mutlu ve enerji dolu bir hafta dilerim.

1 yorum:

  1. iştah açıcı bir sofra olmuş...ellerine sağlıkkkk, denenecekler arasına aldım tarifini..

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)