Hafta içi tatlı olarak hep en pratik tarifleri seçiyorum mecburen. Aksi halde vakit kalmıyor tatlıya. Bu tarife biz bayıldık. Tek başına supangle yapınca biraz içini bayıyor insanın. Fakat bunun altında keki var. İşte o çok hafifletiyor tadını. Portakal kabuğunu da supangleye ekleyince lezzetine lezzet kattı.
Malzemeler:
*1 paket Dr. Oetker Supangle
*2,5 su bardağı süt (500 ml.)
*1 paket Dankek Mozaik Kek
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*Üzerini süslemek için hindistancevizi
Yapılışı:
*Öncelikle supanglemizi süt ile devamlı karıştırarak kıvamını alana dek pişirelim.
*Supangleyi ocaktan almadan 4-5 dakika önce portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
*Kekimizi birer parmak kalınlığında dilimleyip borcama dizelim.
*Üzerine supanglemizi yayalım ve dışarıda soğumaya bırakalım.
*Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
*Soğuduktan sonra servis edelim.
Ben borcamda yaptım. Fakat siz isterseniz kuplarda da yapabilirsiniz. Sunumu daha şık olur aslında ama dedim ya adı üstünde 'pratik' olduğundan ben borcamı tercih ettim. :)
Afiyet olsun....
pratik tariflere bayılırım elinize sağlık yarın hemen deniycem:)
YanıtlaSil