15 Eylül 2012 Cumartesi

Şeftali Tatlısı



Yine Pınar Ablamın çok ama çok pratik ve bir o kadar da lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle.
Hazırlaması tam 4dakika :) 20-25dakikada da pişiyor. Lezzeti ise müthiş. Yani tam benlik bir tarif. :) Yaz bitmeden hemen deneyin derim. Benim ikinci yapışım,ikisi de harika oldu.
Malzemeler
·4 adet şeftali
·8 çorba kaşığı toz şeker
·2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
·1 çay kaşığından az tarçın
·Üzerine koymak için kaymak
Yapılışı
·Şeftalileri soymadan ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz ve borcama diziyoruz.
·Toz şeker,ceviz ve tarçını bir kasede karıştırıp şeftalilerin üzerine yayıyoruz. ·Kalan harcı borcamın dibine yayıyoruz.
·Önceden ısıttığımız 180 derece fırında şeftalileri bir iki kez ters düz ederek 20-25 dakika pişiriyoruz.
·Kaymakla süsleyerek servis ediyoruz.
****Not: Eğer şeftalileriniz sulu değilse birkaç kaşık su gezdirebilirsiniz.
Şeftalinin mevsimi geçmeden denemek için acele edin :)
Afiyet olsun....
Published with Blogger-droid v2.0.9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)