Pazar günü evde yalnızdım ve tabiki hemen internetten tarif aramaya başladım. Sarımsağın herşeye çook yakıştığını düşündüğüm için bu tarifin önce adı sonra da görüntüsü cezbetti beni. Yapılışı da inanılmaz zevkliydi. Evde tek başıma oyalanırken kendimi evcilik oynayan küçük kızlar gibi hissettim :) Hayatımda ilk defa hamur açtım. O kadar da güzel oldu ki inanamazsınız. Şu kadar söyliyim "yok böyle bir poğaça". İtalyanlar'ın sarımsaklı ekmeğine de benziyor biraz, ama o peynirin içinde erimesi, maydanozun ve dereotunun tadı.... Özetle sarımsağın poğaçaya bu kadar yakışması beni mest etti. Kesinlikle ama kesinlikle deneyin kızlar. Yanında da domates ve çay. Bu lezzete kim karşı koyabilir ki :))
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek,akı hamura konacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
100gr yumuşak tereyağı
1 paket instant maya
alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
50 gr yumuşak tereyağı
İç malzemesi:
istediğiniz bir çeşit peynir
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Yapılışı
•Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup bir kenara alıyoruz.
•Yumurta akı ve yağı elimizle yoğurup sütlü karışımı, tuzu ve sırasıyla unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
•Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
•Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp merdane ile açıyoruz.Ve üzerine tereyağ sürüp sonra da iç harcımızı yayıyoruz.
•Hamuru rulo şeklinde sarıp fotoğraftaki gibi dilimliyoruz.
•Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz.
•Tepside de biraz mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamla süslüyoruz.
•Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında içi pişene kadar pişiriyoruz.
Denemezseniz cok güzel bir lezzeti kaçırmış olacaksınız!!!!!!!!!
Afiyet Olsun....
Ziyaretin için çok teşekkür ederim. Bloğunu gezerken çok keyif aldım. Tam hayatın kendisi gibi İçinde her şey var. Sevgiler, saygılar...
YanıtlaSil