18 Kasım 2013 Pazartesi

Pudingli Kek ve Kahvaltı Masam




İnstagramda tarifi çok sorulan ''Pudingli Kek''imin tarifi:

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket toz halinde muzlu puding
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Un (Göz kararı ekledim, normal kek hamuru kıvamında olması gerekli)

Üzerini Süslemek İçin:
-Çikolata sos (Ben Nesquik'in çikolata sosunu kullanıyorum. Carte'dor veya Dr.Oetker'in direk sıkılan çikolata soslarını da kullanabilirsiniz.)
-Hindistan cevizi

Yapılışı:
-Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
-Süt ve sıvıyağı ilave edelim.
-Toz halindeki pudingimizi, unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tekrar çırpalım. Kek hamurumuzu iyice yağlanmış kek kalıbımıza dökelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Yaklaşık yarım saat sürüyor pişmesi fakat fırından fırına değişiklik gösterebilir. O nedenle kürdanla kontrol edip kürdan temiz çıkar çıkmaz keki fırından alın ki içi nemli kalsın, kurumasın.....
-Fırından çıkan kekimizi birkaç dakika sonra bolca çikolatalı sosumuzdan sıkarak süslüyoruz. Ve hindistan cevizi serpiyoruz.

NOT: Ufak bir sırrımı paylaşayım sizlerle bu tarifi son yapışımda 1paket çiğ krema kullandım ve haliyle süt miktarını aynı oranda azalttım. Harika oldu. Evde kremanız varsa bu şekilde de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun....

Herkese mutlu ve enerji dolu bir hafta dilerim.




12 Kasım 2013 Salı