16 Eylül 2013 Pazartesi

Kuş Yuvası Börek (Havuz Börek)

Yufkaya ne şekil verip de börek yapacağımı şaşırdım artık. :) Malum hafta içi kahvaltılarına çok zaman ayıramıyoruz. O nedenle börek, poğaça vs. çok pratik bir seçenek oluyor.
Tarif son derece net ve kolay.

Not: Çay bardağı ölçüm Ajda bardaklarıdır.

Malzemeler:
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı süt
*6 adet yufka

Ortasına Koymak İçin:
*Peynir-Maydanoz (Ben bu şekilde yaptım fakat siz istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.)
*Ispanak
*Patates
*Sosis-sucuk-salam-kaşar
*Kıymalı harç vs.....

Üzerine  İçin:
*Yumurta sarısı (birkaç damla su veya sıvıyağ ile karıştırırsanız daha kolay sürülür)
*İnce dilimlenmiş domates ve biber

Yapılışı:
*Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
*1 yufkayı tezgaha yayalım ve üzerine harcımızdan döküp yayalım.
*İkinci yufkayı da onun üzerine serip yine harç koyup yayalım. Fakat ikinci yufkanın üzerine harcı daha az dökelim.
*Bıçakla 8 üçgen elde edecek şekilde keselim. Yani iki yufkadan 8 börek çıkıyor.
*Herbir üçgenin uçlarını kıvırmadan sigara böreği sarar gibi saralım. Ucuna gelmemize 4 parmak kala bırakalım. Sardığımız kısmın uçlarını elimizle yuvarlak olacak şekilde birleştirelim ve sarmadan bıraktığımız kısmı ortaya getirip havuz yapalım. Çok karışık görünüyor fakat videoyu izleyince ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız.
*Bu şekilde 6 yufkayı da bitirelim.
*Kalan harcımımızı böreğimizin ortası için hazırladığımız malzemeler ile karıştıralım.
*Böreklerin ortasındaki havuzları bir kaşık yardımı ile malzemelerimizle dolduralım.
*Birer dilim domates ve biber ile süsleyip kenarlarına yumurta sarısını sürelim,
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Bu börekler enfes oluyor, daha önce bana tarifini verdiğinden yapmıştım, çok da pratik, tavsiye ederim, ellerine sağlık canım :)))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor :) En kısa zamanda denenmesi gereken Ezgi tarifleri arasına eklendi bile :D

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım benimde arada sırada yaptığım bir börek türüdür.çok severim.

    YanıtlaSil
  4. Merak ettim ben de yapacağım, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. Ne hos borekler bunlar boyle, elinize saglik afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)