26 Ağustos 2013 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta (Muhteşem Bir Tarif)

Hani bazı tarifler vardır ya daha hiç denemeden insanın gözünü korkutur. Rulo pasta da öyleydi benim için. Taa ki kendi tarifimi uydurana kadar. Abartmıyorum inanın yok böyle bir pasta.... Ben bir seferde 3 dilim yiyebiliyorum kendisinden. :)
Keki yumuşacık ve sararken kırılmasu-ı çok zor. Kreması enfes. Üzerine ikinci bir krema yapmak yerine bir kremadan hem içine hem üzerine iki kremayı da kolayca yapıyoruz.

Denemezseniz bu harika lezzeti kaçırdınız demektir. :)

Keki İçin Malzemeler:
*4 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılacak)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tutam tuz

Kreması İçin Malzemeler ve Yapılışı:
*1 lt süt
*1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket bitter çikolata

-Tüm malzemeleri tenceremize koyuyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
-Kıvam almak üzereyken 3-4 kepçe kremayı başka bir kaba alıp içerisine bitter çikolatamızı ekliyoruz ve kremanın sıcağı ile karıştırarak eritiyoruz. Ve pastamızın üzerine sürmek için kenara alıyoruz.
-Kalan beyaz kremamızı biraz daha pişirip kıvam alınca altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.

*Arasına koymak için muz.

Yapılışı:
-Kek için yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar gibi olup akmayacak bir kıvama gelene dek çırpalım.
-Diğer kapta yumurta sarılarını toz şeker ile çırpalım. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
-Çırpmış olduğumuz yumurta beyazlarını silikon bir spatula yardımıyla 3 veya 4 adımda diğer karışımımıza ekleyelim ve yavaş yavaş katlayarak birbirine karıştıralım. İçindeki hava kabarcıklarını kaybetmemeye dikkat edelim.
-Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek hamurumuzu yine silikon spatula yardımıyla yayalım.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
-Kekimiz 10-12 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Çok kızartmamaya dikkat edelim. Kürdan temiz çıkıyorsa olmuş demektir.
-Fırından çıkardığımız keki yağlı kağıdı ile birlikte tepsiden alalım ve henüz sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte rulo şeklinde saralım. Bu ruloyu açılmaması için bir de hafif nemli bir mutfak havlusu ile tekrar sarıp bir kenarda bekletelim.
-Kremamız ılıyınca kekimizi açalım ve yağlı kağıdından dikkatlice ayıralım. Fakat yağlı kağıdı ruloyu sararken kullanacağımız için yine kekin altında kalması gerekli.
-Beyaz kremayı kekimize yayalım ve kekin ilk saracağımız kısmına muzlarımızı dizelim.
-Yağlı kağıttan yardım alarak rulomuzu dikkatlice saralım.
-Rulo pastamızı servis edeceğimiz kabımıza yine çok dikkatli olarak alalım ve üzerine çikolatalı kremayı sürüp Hindistan cevizi ile süsleyelim.

Yazarken bile canım çekti.
Afiyet olsun.



Bu şekilde bir süre beklettikten sonra açıyoruz.

Yağlı kağıttan ayırıp, kremasını sürüyoruz. Muzları da yerleştirip yine alttaki yağlı kağıt yardımıyla sarıyoruz.

Servis yapacağımız tabağımızın üzerine alıyoruz.

Veeee çikolata sosumuzu sürüp, hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun..........

4 yorum:

  1. Canımmm muhteşem tarifini sonunda bizimle paylaştın ellerine sağlık bu rulo pastanı denemiştim daha önce bildiğin gibi tek kelimeyle muhteşemmm :)

    YanıtlaSil
  2. iyi oldu valla rulo pasta tarifi,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bende çok sever vede çok pratik bir şekilde yaparım yemeye gelince nerdeyse hepsini yesem doymam

    YanıtlaSil
  4. Simdi canimi istettiniz cokta severim..elinize saglik, nefis gozukuyor..

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)