24 Eylül 2012 Pazartesi

Annemin Kısırı Ve Pazar Keyfimiz

                             

Bu pazar yine çooook lezzetli bir pazardı benim için. :)

Fotoğraflara bakıp hem kısır hem bad aynı masada olur mu demeyin sakın. Anne yüreği dayanamazsa herşey olur o masada. Başak'ın canı kısır isteyip benim canım da bad çekince annem ikimize de kıyamayıp hem kısır hem de bad yapıverdi bu pazar. :)

Annemin evi tadilatta olduğundan pazar günü Başak'cımda toplandık ve bu güzel sunum kendisinin eseri. Onun da ellerine sağlık.
Bad tarifini en kısa zamanda paylaşıcam. Fakat bugün sırada kısır tarifim var. Denedikten sonra eminim ki bu tarife sonsuza dek sadık kalacaksınız. :)

                              
                                           


Daha öncede bahsetmiştim annemin diğer pek çok yemeği gibi kısıra da dillere destandır. Anneciğimin kısır tarifini veriyorum şimdi sizlere. Kendisi genelde göz kararı yapar ama bu kez bloga ekliycem diyince ölçü verdi bana. :)

Malzemeler
~1 kase ince bulgur
~1 adet soğan (minik minik doğranacak)
~2 çorba kaşığı domates salçası
~1 çorba kaşığı biber salçası
~İnce kıyılmış marul,dere otu ve maydanoz
~Küp küp doğranmış 1 adet salatalık ve 1 adet domates
~6-7 adet küp küp doğranmış kornişon turşu
~1 çorba kaşığı nar ekşisi
~Yarım limon suyu
~1 çay bardağı zeytinyağı
~Sıcak su (1e 1 ölçü gibi,annem yine de göz kararı ayarladı:) )
~Tuz,pul biber,kimyon

Yapılışı
•Bulguru bir kaba alıp üzerini aşacak kadar sıcak su ekliyoruz ve kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz.
•Tavaya zeytinyağını koyup soğanları yağda öldürüyoruz ve salçaları da ekleyip kavuruyoruz. Şişen bulgurlara bu karışımı ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
•Nar ekşisi,limon,tuz,pul biber ve kimyonu da ilave edip yine kaşıkla karıştırıyoruz.
•Son olarak yeşillikleri,domates,salatalık ve kornişonu ekleyip yeniden kaşıkla harmanlıyoruz.
•Veeee marul eşliğinde şık bir sunumla kısır konusundaki ustalığımızı konuştuyoruz.

Not: Farkettiyseniz hep 'kaşıkla karıştırıyoruz' yazdım. Asla elinizle yoğurmayın, hamur oluyor. Ve annemin kısırını güzel yapan nokta ise soğanı kavuruyor olması!

Bir de bu kısır tarifini deneyin bakalım. Lezzet garantisi benden :) Afiyet olsun....

                                 
                                          
Published with Blogger-droid v2.0.9

15 Eylül 2012 Cumartesi

Şeftali Tatlısı



Yine Pınar Ablamın çok ama çok pratik ve bir o kadar da lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle.
Hazırlaması tam 4dakika :) 20-25dakikada da pişiyor. Lezzeti ise müthiş. Yani tam benlik bir tarif. :) Yaz bitmeden hemen deneyin derim. Benim ikinci yapışım,ikisi de harika oldu.
Malzemeler
·4 adet şeftali
·8 çorba kaşığı toz şeker
·2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
·1 çay kaşığından az tarçın
·Üzerine koymak için kaymak
Yapılışı
·Şeftalileri soymadan ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz ve borcama diziyoruz.
·Toz şeker,ceviz ve tarçını bir kasede karıştırıp şeftalilerin üzerine yayıyoruz. ·Kalan harcı borcamın dibine yayıyoruz.
·Önceden ısıttığımız 180 derece fırında şeftalileri bir iki kez ters düz ederek 20-25 dakika pişiriyoruz.
·Kaymakla süsleyerek servis ediyoruz.
****Not: Eğer şeftalileriniz sulu değilse birkaç kaşık su gezdirebilirsiniz.
Şeftalinin mevsimi geçmeden denemek için acele edin :)
Afiyet olsun....
Published with Blogger-droid v2.0.9