Malzemeler:
5 adet ayva
2su bardagi toz seker
1,5su bardagi su
1adet lohusa sekeri(bütün aktarlarda var ama isterseniz gida boyasi da kullanabilirsiniz)
Elmali Harç Îçin Malzemeler
4adet elma(rendenin kalin tarafiyla rendelenecek)
1/2su bardagi toz seker
Bir avuç sari kuru üzüm
Tarçin
1 avuc dövülmüs ceviz ici
Yapilisi:
Oncelikle ayvalari soyuyoruz ve içlerini oyduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz(ben boylamasina kestim) kürdanla birkac delik açıp pilav tenceresi gibi yayvan teflon bir tencereye diziyoruz.
1,5su bardagi sekeri uzerine yayiyoruz.
Lohusa sekeri tencere koyuyoruz. Suyumuzu da ekleyip pismeye birakiyoruz. Su az gelirse piserken de sicak su ekleyebilirsiniz.
Ara ara cevirerek pisirelim ki dibi tutup yanmasin.
Not:icine mutlaka 5-6 adet ayva cekirdegi koyun ki suyu jölelensin.
Elmali Harcin Yapilisi:
Rendelenmis elmalarimizi seker ile beraber elmalarin suyu cekilene kadar agzi kapali pisiyoruz.
Pismeye yakinken kuru uzumleri ekliyoruz.
Ocaktan almadan hemen once tarçin
cevizimizi ekliyoruz.
Pisen ayvalarimiz bir borcama aliyoruz.Uzerlerine birer kasik serbetinden koyuyoruz.
Daha sonra elmali harcimizdan birer kasip koyuyoruz ve üzerine yeniden kalan serbetimizi döküyoruz.
Bir de kaymak ile servis ettik mi yiyen herkes mest olacak emin olun.
Simdiden ellerinize saglik afiyet olsun....
Favori tatlım mükemmel :))
YanıtlaSilMersi şekerci. Ayva mevsimi başladı tekrar sonunda. :)
Silveeee cumartesi ayva tatlısını da denedim ....
YanıtlaSilmıımmmmmmm, misafirim vardı çokkkk beğendiler, ama biraz bu tarfiten eksik oldu, eve bir geldim elma yok :((((
elmalısı kadar lezzetli olmasada ki ezgi süper yapmıştı benimki de onu aratmadı hani :))))
tarifi verene ve bizi bu blogla tanıştırına şükranlarımızı sunarız efenim...
Sen yaparsın da olmaz mı tatlım. Tariflerimi deneyip yorumladığın için asıl ben sunuyorum o şükranları :)
Sil